ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΕΝΕΥΗ: Η πιο εντατική ημέρα της άτυπης πενταμερούς η Τετάρτη

ΓΕΝΕΥΗ: Η πιο εντατική ημέρα της άτυπης πενταμερούς η Τετάρτη

Με ολομέλεια της άτυπης 5 + 1 συνάντησης στο Παλάτι των Εθνών στην Γενεύη αρχίζει το πρόγραμμα της άτυπης διάσκεψης σήμερα Τετάρτη 28 Απριλίου στη Γενεύη με τις πιο εντατικές επαφές του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για το Κυπριακό.


Στις 10 τοπική ώρα (11 ώρα Κύπρου) θα αρχίσει η ολομέλεια με την συμμετοχή με την συμμετοχή 1 + 5 και των πέντε πλευρών που συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία και του ΓΓ των ΗΕ. Σύμφωνα με το αναθεωρημένο πρόγραμμα που δόθηκε από τα ΗΕ, στην ολομέλεια θα μιλήσουν οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών, πρώτα οι δύο ηγέτες, με την αρχή να κάνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και να ακολουθεί ο κ. Τατάρ και μετά οι ΥΠΕΞ των τριών εγγυητριών δυνάμεων που με τη σειρά είναι ο Τούρκος ΥΠΕΞ και να ακολουθούν ο Έλληνας και ο Βρετανός ομόλογός του.
 
Οι διμερείς επαφές του Αντόνιο Γκουτέρες θα αρχίσουν στις 11.30, τοπική ώρα, με συνάντηση με τον Μεβλουτ Τσαβούσογλου. Στις 12.45 είναι προγραμματισμένη η συνάντηση με τον Νίκο Δένδια και στις 14.00 – τοπική ώρα, πάντοτε – με τον Ντομινίκ Ράαμπ. Όλες οι συναντήσεις έχουν προγραμματισμένη διάρκεια μιας ώρας με ένα τέταρτο κενό μεταξύ τους.
 
Στις 15.15 ο κ. Γκουτέρες θα συναντηθεί για μία ώρα με τον Ερσίν Τατάρ, ενώ η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει προγραμματισθεί να ξεκινήσει στις 18.00, τοπική ώρα. Όλες οι συναντήσεις θα γίνουν στο Παλάτι των Εθνών. Οι διμερείς συναντήσεις θα γίνουν με την μορφή 1 + 5 για όλες τις πλευρές.
 
Στις 21.00, τοπική ώρα, 22.00 ώρα Κύπρου, έχει προγραμματισθεί το δείπνο με όλες τις πλευρές όπου θα συμμετέχει ο επικεφαλής κάθε αντιπροσωπείας και ένα ακόμη άτομο.
 
ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top