Νέα στοιχεία για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα έρχονται στη δημοσιότητα, με την ιατρική έκθεση να μιλάει για «απερισκεψία και απειρία». Το μυστήριο με την ώρα που «έφυγε» και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι γιατροί.
Στοιχεία από την έκθεση που ετοίμασε το ιατρικό συμβούλιο, το οποίο ερευνά τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, αποκαλύπτει ο Τύπος της Αργεντινής και όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πραγματικά σοκάρουν. Ο Αργεντινός θρύλος πέθανε από καρδιακή προσβολή στις 25 Νοεμβρίου του 2020, ενώ τρεις εβδομάδες πριν τον θάνατό του, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλό του, ενώ έπρεπε να υποβληθεί και σε θεραπεία για τον εθισμό του στο αλκοόλ.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των Todo Noticias και Clarin, που επικαλούνται μαρτυρίες ατόμων με πρόσβαση στην έκθεση που συνέταξε το ιατρικό συμβούλιο, το οποίο ερεύνησε τον θάνατο του «Ντιεγκίτο», ο Μαραντόνα πέθανε επειδή δεν έλαβε την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη. Η τελική έκθεση αναμένεται να δημοσιευτεί στις 3 Μαΐου.
Παρ’ όλο που η επιτροπή επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα της αυτοψίας, η οποία ανέφερε ότι ο Μαραντόνα πέθανε λόγω προϋπάρχουσας καρδιακής νόσου, τόνισε ότι οι προσωπικοί του γιατροί και νοσηλευτές δεν έδωσαν τη δέουσα προσοχή στον παλαίμαχο Αργεντινό άσο, που υπέφερε από κίρρωση και καρδιακά προβλήματα. Μάλιστα, λέγεται ότι δεν ακολούθησε κανένα ειδικό σχέδιο διατροφής που καταρτίστηκε από επαγγελματίες και δεν έλαβε φάρμακα που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τα εν λόγω ζητήματα υγείας. «Ήταν απερισκεψία και απειρία», ανέφεραν οι πηγές στην Todo Noticias.
Αξίζει να σημειωθεί πως το ιατρικό συμβούλιο είπε ότι ο Μαραντόνα πέθανε μεταξύ 4 και 6 π.μ., στη διάρκεια του ύπνου. Ωστόσο, η νοσοκόμα Dahiana Madrid και ο Ricardo Almiron, οι οποίοι φρόντιζαν τον Ντιέγκο μετά από την εγχείρηση στον εγκέφαλο, είχαν πει στους ανακριτές ότι ήταν ζωντανός όταν τον έλεγξαν το πρωί. Το παραϊατρικό προσωπικό, που έφτασε με το ασθενοφόρο για να παραλάβει τον Μαραντόνα, πιστοποίησε τον θάνατό του στις 13:15. Οι νοσοκόμες δήλωσαν ότι προσπάθησαν να τον επαναφέρουν για 45 λεπτά πριν φτάσει το ασθενοφόρο.
Σύμφωνα με την Clarin, όλοι οι παραπάνω ενδέχεται να ωθήσουν τους εισαγγελείς να αλλάξουν τις κατηγορίες από «ανθρωποκτονία που προκλήθηκε από ιατρική αμέλεια» σε «εγκατάλειψη ενός ατόμου που βρίσκεται σε κίνδυνο» και «ανθρωποκτονία με δόλο». Εάν κριθούν ένοχα, τα επτά άτομα που ερευνώνται, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης μεταξύ 15 και 25 ετών.
Πηγή: to10.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Εconomist: Οκτώ πολιτικές προβλέψεις για το 2025 - Τι έχουμε να περιμένουμε
• Απόδραση κρατουμένου: Στήριξη ΣΑΚ στον υπό διαθεσιμότητα Αστυνομικό - Προσλήφθηκε για άλλο λόγο
• Σε κατάσταση κινδύνου - Άνδρας βούτηξε σε φουρτουνιασμένη θάλασσα - Δείτε βίντεο από τη διάσωση
• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές
• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις