Ιταλός ναυτικός που χρειαζόταν ιατρική βοήθεια διακομίσθηκε από το ΚΣΕΔ στο ΓΝ Λάρνακας

Ιταλός ναυτικός που χρειαζόταν ιατρική βοήθεια διακομίσθηκε από το ΚΣΕΔ στο ΓΝ Λάρνακας

Ιταλός, μέλος πληρώματος αλιευτικού σκάφους που έχρηζε ιατρικής βοήθειας, διακομίσθηκε από το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Σε δελτίο Τύπου του Κέντρου αναφέρεται ότι γύρω στις 21:40 της Δευτέρας 26 Απριλίου «το ΚΣΕΔ έλαβε πληροφορία ότι μέλος του πληρώματος του υπό ιταλικής σημαίας αλιευτικού σκάφους «GRECALE», το οποίο έπλεε σε απόσταση 8 ναυτικά μίλια ανατολικά του Αποστόλου Αντρέα, χρήζει ιατρικής βοήθειας και ως εκ τούτου απαιτείτο η άμεση αεροδιακομιδή του».

Το ΚΣΕΔ «ενεργοποίησε το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας - Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», κινητοποιώντας ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΠ) της Αστυνομίας, με εξειδικευμένο νοσηλευτή της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, με σκοπό την αεροδιακομιδή του ατόμου σε Νοσοκομείο της Δημοκρατίας».

Προστίθεται ότι «ο Ιταλός ναυτικός παραδόθηκε στις 00:20 της 27ης Απριλίου 2021, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE