ΠΑΡΑ-THEMA

Βολές Κωστρίκη για τη διαχείριση της πανδημίας - «Είναι του κουτουρού που γίνονται;»

Βολές Κωστρίκη για τη διαχείριση της πανδημίας - «Είναι του κουτουρού που γίνονται;»

Έντονη κριτική για τη διαχείριση της πανδημίας στην Κύπρο, άσκησε το πρώην μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, Λεόντιος Κωστρίκης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Άστρα αναφέρθηκε στα «δύο μέτρα και δύο σταθμά» που εφαρμόζονται από την Κυβέρνηση με βάση της εισηγήσεις της επιδημιολογικής ομάδας.

Ο κ. Κωστρίκης διερωτήθηκε αρχικά αν οι αρμόδιοι βλέπουν τα μοντέλα που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες τόσο σε ότι αφορά την λήψη μέτρων για εμπόδιση της εξάπλωσης, όσο και για τον προγραμματισμό των εμβολιασμών.

Επιπρόσθετα σημείωσε ότι λανθασμένοι ήταν οι χειρισμοί τόσο και την περίοδο των Χριστουγέννων, όπως και τώρα, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να υπολογίζονται μόνο οι δύο εβδομάδες του Lockdown, αλλά και ο χρόνος που θα ακολουθήσει με την σταδιακή άρση των μέτρων που μπορεί να κρατήσει μέχρι και για έξι εβδομάδες.

Υπέδειξε επίσης ότι η πιο πιστή εφαρμογή των μέτρων που ίσχυαν, όπως και η πιο αυστηρή επιτήρηση τους, αφού τις προηγούμενες μέρες δινόταν η εντύπωση ότι δεν ίσχυε κανένα περιοριστικό μέτρο.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, ο κ. Κωστρίκης είπε ότι μετά τον εμβολιασμό των ηλικιών άνω των 70, θα έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στις ηλικίες μεταξύ 20 και 50, που είναι τα άτομα που δραστηριοποιούνται στην κοινότητα περισσότερο και αποδεδειγμένα από αυτούς προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος της μετάδοσης.

Κατέληξε αναφέροντας ότι «με αυτά που ξέρω είναι λες και δεν ξέρουν τι τους γίνεται»

.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top