ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Η εμπρηστική δήλωση του Τζόνσον που έχει φέρει τα πάνω-κάτω

Βρετανία: Η εμπρηστική δήλωση του Τζόνσον που έχει φέρει τα πάνω-κάτω

Ενώ η Ντάουνινγκ Στριτ απέρριψε το δημοσίευμα κάνοντας λόγο για «ένα ακόμα ψέμα», η αντιπολίτευση ζήτησε δημόσια τοποθέτηση και εξηγήσεις από τον Μπόρις Τζόνσον.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι φέρονται να θεωρούν ότι πίσω από την εκρηκτική καταγγελία βρίσκεται ο πρώην σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Ντόμινικ Κάμινγκς, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε σύγκρουση με την Ντάουνινγκ Στριτ μετά από διαρροές που έχουν φέρει σε δεινή θέση τον Βρετανό πρωθυπουργό.

Η κυβέρνηση αποδίδει τις διαρροές στον Ντόμινικ Κάμινγκς ως πράξη εκδίκησης μετά από την αποπομπή του τον περασμένο Νοέμβριο.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα «Telegraph» αναφέρει πως, ο πρώην «εγκέφαλος» της εκστρατείας του Brexit και μετέπειτα δεξί χέρι του Μπόρις Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ είναι έτοιμος να κατηγορήσει το πρώην αφεντικό του ότι αγνόησε συστάσεις να κλείσει τα σύνορα ώστε να συγκρατηθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Κάμινγκς είχε γράψει στην ιστοσελίδα του ότι ο Τζόνσον είχε ένα «μυστικό σχέδιο» να ζητήσει από δωρητές του Συντηρητικού Κόμματος να καλύψουν τα έξοδα ανακαίνισης του διαμερίσματός του στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Κάμινγκς έγραψε ότι είχε απαντήσει στον πρωθυπουργό πως κάτι τέτοιο θα ήταν «ανήθικο, ανόητο, πιθανώς παράνομο» και προθυμοποιήθηκε να καταθέσει όσα γνωρίζει σχετικά σε κοινοβουλευτική επιτροπή.

Η Ντάουνινγκ Στριτ απάντησε ότι η ανακαίνιση που φέρεται να κόστισε περίπου 200.000 λίρες πληρώθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ωστόσο, η αντιπολίτευση της χώρας ζητά να παρουσιαστούν στοιχεία για τις δαπάνες και το Εργατικό Κόμμα αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις με έκτακτη ερώτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο ηγέτης του κόμματος των Εργατικών, σερ Κιρ Στάρμερ σχολίασε ότι η υπόθεση «βρωμάει».

Ειδήσεις σήμερα:

Σηκώνουμε μανίκια: Ξεκινά ο εμβολιασμός για 3 εκατομμύρια άτομα, ηλικίας 30-49

Σοκαριστική πρόβλεψη Τζανάκη για 400-500 νεκρούς την εβδομάδα έως τις 25 Μαΐου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top