ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Μακάρι και η άλλη πλευρά να προσέλθει με την ανάλογη βούληση»

ΠτΔ: «Μακάρι και η άλλη πλευρά να προσέλθει με την ανάλογη βούληση»

Η ε/κ πλευρά μεταβαίνει στην Γενεύη για την άτυπη πενταμερή διάσκεψη με αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση για να συνδράμει ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη μιας ουσιαστικής διαπραγμάτευσης για λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, χαρακτηρίζοντας την διάσκεψη ως κρίσιμη συνάντηση για την Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υφ. Τουρισμού: «Από τις 10 Μαΐου η Κύπρος ανοίγει για πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες χωρίς περιορισμούς»

«Πρόκειται για μια πραγματικά κρίσιμη για την Κύπρο συνάντηση», δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης προς τη Γενεύη.  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η αποστολή που τον συνοδεύει έφθασε στη Γενεύη στις 13:15 ώρα Κύπρου.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε στις δηλώσεις του πως «αναγνωρίζοντας ακριβώς την κρισιμότητα» η δική μας πλευρά, πέραν του ιδίου και όλη η αντιπροσωπεία, μεταβαίνουμε με αποφασιστικότητα και την πολιτική βούληση προκειμένου να συνδράμουμε στο να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις που επιτέλους να επαναρχίσει μια ουσιαστική διαπραγμάτευση στη βάση πάντα, και θέλω να το υπογραμμίσω, των ψηφισμάτων των ΗΕ, των ομόφωνων αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου, των όσων η δήλωση της 25ης του Νοέμβρη διαλαμβάνει και αποτελούν τις παραμέτρους  λύσης του Κυπριακού».
 
«Μακάρι και η άλλη πλευρά να προσέλθει με την ανάλογη βούληση, την ανάλογη εκτίμηση, γιατί δεν θα είναι μόνο εις βάρος των Ελληνοκυπρίων η οποιαδήποτε εκτροπή  αλλά και εις βάρος των Τουρκοκυπρίων», κατέληξε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top