ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Γαλλία δηλώνουν ότι θα βοηθήσουν την Ινδία να αντιμετωπίσει την έξαρση των κρουσμάτων Covid

ΗΠΑ και Γαλλία δηλώνουν ότι θα βοηθήσουν την Ινδία να αντιμετωπίσει την έξαρση των κρουσμάτων Covid

ΗΠΑ και Γαλλία δηλώνουν ότι θα βοηθήσουν την Ινδία να αντιμετωπίσει την εκτόξευση των κρουσμάτων που μαστίζει την δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να βοηθήσουν την Ινδία να αντιμετωπίσει τη μαζική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, όπως ακριβώς η Ινδία βοήθησε τους Αμερικανούς όταν τα νοσοκομεία των ΗΠΑ υφίσταντο μεγάλη πίεση στις αρχές της πανδημίας. "Ακριβώς όπως η Ινδία έστειλε βοήθεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν τα νοσοκομεία μας υφίσταντο μεγάλη πίεση στην πανδημία, είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε την Ινδία αυτή τη στιγμή που έχει ανάγκη", δήλωσε ο Μπάιντεν σε μήνυμά του στο Twitter.
 
Εξάλλου η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε ότι η χώρα "θα προσφέρει μέσα στις επόμενες ημέρες σημαντική βοήθεια σε οξυγόνο" στην Ινδία, η οποία αντιμετωπίζει μια έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού.
 Το Παρίσι "θα αρχίσει να στέλνει αναπνευστήρες στην Ινδία από την ερχόμενη εβδομάδα, αεροπορικώς", εξήγησε η προεδρία, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για το μέγεθος της παρεχόμενης βοήθειας.
 
Η Γαλλία προστίθεται σε άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες προσφέρουν τη βοήθειά τους μετά τη δραματική εξάπλωση της πανδημίας στην Ινδία, όπου κυριαρχεί μια νέα παραλλαγή.
 
Χθες η Ινδία σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ με σχεδόν 350.000 μολύνσεις σε μία μέρα. Νωρίτερα χθες, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενεργοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για να σταλεί "βοήθεια" στην Ινδία. Η ΕΕ ανέφερε ότι θέλει να στείλει οξυγόνο και φάρμακα, μετά το αίτημα που έλαβε από το Νέο Δελχί. Σε αυτήν τη χώρα, 2.767 άνθρωποι πέθαναν από την Covid-19 σε 24 ώρες, ένα θλιβερό εθνικό ρεκόρ. Στα νοσοκομεία, αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν διαδρόμους γεμάτους με κρεβάτια, με φορεία και οικογένειες που ζητούν μάταια οξυγόνο ή μια θέση για τους οικείους τους που αργοπεθαίνουν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top