Ανοίγει ξανά αύριο η Πύλη Εμβολιασμού, η ηλικία που παίρνει σειρά - Περισσότεροι από 200 χιλιάδες οι εμβολιασμένοι

Ανοίγει ξανά αύριο η Πύλη Εμβολιασμού, η ηλικία που παίρνει σειρά - Περισσότεροι από 200 χιλιάδες οι εμβολιασμένοι

Προχωρώντας με την υλοποίηση του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού κατά της COVID-19, και αυξάνοντας τον ρυθμό των εμβολιασμών με στόχο να επιτευχθεί το συντομότερο η κάλυψη και η ανοσία σημαντικού ποσοστού του πληθυσμού, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα, 26 Απριλίου, από τις 7:30 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, προτεραιότητα για τη διευθέτηση ραντεβού για εμβολιασμό θα έχουν τα άτομα ηλικίας 43 και 44 ετών μόνο. Οι εμβολιασμοί θα διενεργούνται σε Εμβολιαστικά Κέντρα που λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες.

Την ερχόμενη εβδομάδα η Πύλη Εμβολιασμού θα ανοίξει επίσης για άλλες ηλικιακές ομάδες και περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Την ίδια ώρα, με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εμβολιασμοί των ατόμων που εμπίπτουν σε ουσιώδεις υπηρεσίες, όπως αυτές εγκρίνονται από ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό.

Σημειώνεται, επίσης, ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους Προσωπικούς Ιατρούς που το επιθυμούν, ώστε να τους παραχωρηθούν εμβόλια της AstraZeneca για τον εμβολιασμό των δικαιούχων τους ηλικίας 30 ετών και άνω.

  • Υπενθυμίζεται ότι, ενόψει της έναρξης ισχύος από αύριο των μέτρων που αποφασίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, δεν απαιτείται η αποστολή γραπτού μηνύματος για σκοπούς μετάβασης σε Κέντρο Εμβολιασμού, νοουμένου ότι προσκομίζεται το απαραίτητο αποδεικτικό στοιχείο (έντυπο, γραπτό μήνυμα, Κάρτα Εμβολιασμού) για σκοπούς ελέγχου. Επιπρόσθετα, για όσα άτομα έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα με οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα αδειοδοτημένα εμβόλια και έχει παρέλθει περίοδος 14 ημερών από τη λήψη της τελευταίας δόσης, ισχύουν τα ακόλουθα:

    Δεν απαιτείται υποχρεωτικός αυτοπεριορισμός σε περίπτωση που τα άτομα αυτά θεωρηθούν στενή επαφή κρούσματος.
  • Εξαιρούνται της υποχρέωσης για εβδομαδιαίο έλεγχο με rapid test.

Μέχρι τις 23 Απριλίου, έγιναν συνολικά 236,265 εμβολιασμοί (26,8 δόσεις ανά 100 κατοίκους), εκ των οποίων οι 176,082 (20%) αφορούσαν τη χορήγηση της 1ης δόσης και οι 60,183 (6,8%) αφορούσαν τη χορήγηση και των δύο δόσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Εγκλωβίστηκαν δύο άτομα ενώ έκαναν ορειβασία στο Παλαιχώρι - Δείτε φωτογραφίες από τη διάσωση
Τροχαίο στη Λάρνακα: Όχημα παρέκκλινε της πορείας του και ακινητοποιήθηκε σε χωράφι - Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός και παιδί 2 ετών  
Έκρυβαν την «πραμάτεια» τους σε πακέτα εταιρείας μεταφορών - Κατασχέθηκε κάνναβη πέραν των 100 κιλών - Σύλληψη 31χρονου - Φωτογραφίες
VIDEO: Αεροπειρατεία σε πτήση στο Μπελίζ – Επιβάτης πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη
Συμπλοκή στη Λευκωσία: Πιάστηκαν στα χέρια και τον μαχαίρωσε - Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα
Πάσχα στο… mall: Ποιες μέρες θα είναι όλα κλειστά – Πότε θα είναι ανοιχτά εστιατόρια και χώροι διασκέδασης
Πασχαλινές Εκδηλώσεις: Αυτά τα χωριά ετοιμάζονται να μας υποδεχθούν παραδοσιακά - Δείτε αναλυτικά όλα όσα προγραμματίζουν
Πώς να απολαύσετε τα Πασχαλινά εδέσματα χωρίς να χάσετε τον έλεγχο σας - Διατροφολόγος απαντά στο «Τ»

 

 

 

Συγκλονίζουν τα στατιστικά: Περισσότερα φέτος τα θανατηφόρα - Πόσοι άφησαν την τελευταία τους πνοή το 2025;

Συγκλονίζουν τα στατιστικά: Περισσότερα φέτος τα θανατηφόρα - Πόσοι άφησαν την τελευταία τους πνοή το 2025;

Τα τέσσερα θανατηφόρα ατυχήματα που σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα μόλις 48 ωρών αποτελούν μια πραγματική θλιβερή ένδειξη, καθώς οδηγούν σε ανησυχητική αύξηση των θανάτων από τροχαία για το 2025.

BEST OF TOTHEMAONLINE