Bitcoin: Κατακόρυφη πτώση της αξίας του - Πανικός στην αγορά κρυπτονομισμάτων

Bitcoin: Κατακόρυφη πτώση της αξίας του - Πανικός στην αγορά κρυπτονομισμάτων

H αξία του bitcoin έπεσε κάτω από τα 50.000 δολάρια ύστερα από εισήγηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για αύξηση του φόρου στα κεφαλαιουχικά κέρδη, κάτι που δημιούργησε πανικό στην αγορά και "τσουνάμι" πωλήσεων.

Σύμφωνα με το CNBC, το πρωί της Παρασκευής το bitcoin έχανε 8% και διαπραγματευόταν στα $48.687, το Ethereum κατέγραφε απώλειες κατά 12% και το ΧRP κατά 19%. Λίγο πριν, οι απώλειες στο bitcoin άγγιζαν το 10% σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk, ενώ το ΧRP είχε φτάσει να χάνει έως και 22% σύμφωνα με το CoinMarketCap.

Συνολικά, κρυπτονισμίσματα αξίας 260 δισεκατομμυρίων δολαρίων εξανεμίστηκαν από την αγορά, όπως καταγράφει το CoinMarketCap.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σκοπεύει να επιβάλει αύξηση σε φόρους κεφαλαίων που θα αγγίξει το 43,4% και θα περιλαμβάνει και υπό-φόρους. Ο συγκεκριμένος φόρος θα κυμανθεί σε αρκετά υψηλότερα επιπεδα από τον μεγαλύτερο μέσο φόρο εισοδήματος στο ομοσπονδιακό κράτος των ΗΠΑ και προβλέπεται να επιβληθει και σε ποσά που προέρχονται από επιστροφές φόρων.

Επαγγελματίες της αγοράς των κρυπτονομισμάτων αναφέρουν πως αυτή η πτώση δεν προκαλεί ανησυχίες και μοιάζει περισσότερο με το τέλος ενός μεγάλου κύκλου ανόδου για το bitcoin.

Αξίζει να τονίσουμε πως το 2021 το bitcoin έχει καταγράψει συνολικά άνοδο 71% και το Ethereum 200%, μια άνοδος που οφείλεται στην αυξημένη αγορά κρυπτονομισμάτων από θεσμικούς επενδυτές. Εταιρείες όπως η Tesla και η Square αγόρασαν bitcoin αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: News247.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Μέτρα στήριξης της οικονομίας ανακοινώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον απόηχο των επιπτώσεων που προκάλεσε ο πόλεμος στο Ιράν και το νέο κύμα αυξήσεων στις τιμές του πετρελαίου, η τιμή του οποίου φαίνεται να σταθεροποιείται – προς το παρόν – κοντά στα 100 δολάρια.

BEST OF TOTHEMAONLINE