ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bitcoin: Κατακόρυφη πτώση της αξίας του - Πανικός στην αγορά κρυπτονομισμάτων

Bitcoin: Κατακόρυφη πτώση της αξίας του - Πανικός στην αγορά κρυπτονομισμάτων

H αξία του bitcoin έπεσε κάτω από τα 50.000 δολάρια ύστερα από εισήγηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για αύξηση του φόρου στα κεφαλαιουχικά κέρδη, κάτι που δημιούργησε πανικό στην αγορά και "τσουνάμι" πωλήσεων.

Σύμφωνα με το CNBC, το πρωί της Παρασκευής το bitcoin έχανε 8% και διαπραγματευόταν στα $48.687, το Ethereum κατέγραφε απώλειες κατά 12% και το ΧRP κατά 19%. Λίγο πριν, οι απώλειες στο bitcoin άγγιζαν το 10% σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk, ενώ το ΧRP είχε φτάσει να χάνει έως και 22% σύμφωνα με το CoinMarketCap.

Συνολικά, κρυπτονισμίσματα αξίας 260 δισεκατομμυρίων δολαρίων εξανεμίστηκαν από την αγορά, όπως καταγράφει το CoinMarketCap.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σκοπεύει να επιβάλει αύξηση σε φόρους κεφαλαίων που θα αγγίξει το 43,4% και θα περιλαμβάνει και υπό-φόρους. Ο συγκεκριμένος φόρος θα κυμανθεί σε αρκετά υψηλότερα επιπεδα από τον μεγαλύτερο μέσο φόρο εισοδήματος στο ομοσπονδιακό κράτος των ΗΠΑ και προβλέπεται να επιβληθει και σε ποσά που προέρχονται από επιστροφές φόρων.

Επαγγελματίες της αγοράς των κρυπτονομισμάτων αναφέρουν πως αυτή η πτώση δεν προκαλεί ανησυχίες και μοιάζει περισσότερο με το τέλος ενός μεγάλου κύκλου ανόδου για το bitcoin.

Αξίζει να τονίσουμε πως το 2021 το bitcoin έχει καταγράψει συνολικά άνοδο 71% και το Ethereum 200%, μια άνοδος που οφείλεται στην αυξημένη αγορά κρυπτονομισμάτων από θεσμικούς επενδυτές. Εταιρείες όπως η Tesla και η Square αγόρασαν bitcoin αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: News247.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top