ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλληλεγγύη για νέα μέτρα: «Οι σπασμωδικές τους αποφάσεις δεν ανακόπτουν την πανδημία, οδηγούν σε απόλυτη φτώχεια»

Αλληλεγγύη για νέα μέτρα: «Οι σπασμωδικές τους αποφάσεις δεν ανακόπτουν την πανδημία, οδηγούν σε απόλυτη φτώχεια»

Σπασμωδικές κινήσεις χαρακτηρίζει τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης κατά του κορωνοϊού το Κίνημα Αλληλεγγύη σε ανακοίνωση του.


Αυτούσια η ανακοίνωση
Οι σπασμωδικές τους αποφάσεις δεν ανακόπτουν την πανδημία, οδηγούν σε απόλυτη φτώχεια και δεν σταματούν τους θανάτους
Για άλλη μια φορά ξεγυμνώθηκε η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας: Οι πρακτικές τους προς ανάσχεση της πανδημίας απέτυχαν οικτρά.
Τα μέτρα που λαμβάνονται σπασμωδικά έχουν οδηγήσει και συνεχίζουν να οδηγούν σε περαιτέρω φτωχοποίηση του κόσμου, γονατίζουν εργαζόμενους και εργοδότες, οδηγούν στην απόγνωση οικογένειες και ταυτόχρονα δεν καταπολεμούν τη διασπορά του ιού.
Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την Κυβέρνηση ακόμη και ως προς το ζήτημα της μη εφαρμογής των διαταγμάτων και της ανυπακοής του πληθυσμού.
Οι μη πολίτες που δεν συμμορφώνονται έχουν βέβαια ευθύνη γι' αυτό τους ζητάμε να αφαιρέσουν το επιχείρημα από την κυβέρνηση ότι "φταίει ο λαός" και να εφαρμόσουν με απόλυτη συνέπεια τις κυβερνητικές οδηγίες με την ελπίδα ότι επιτέλους θα τιθασευθεί η διασπορά του ιού.
Η κυβέρνηση καλό θα ήταν πλέον να επικεντρωθεί στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, να πείσει τον λαό για την αξία του εμβολιασμού και να πάψει να επενδύει σε αμφίβολα – για πολλούς λόγους – τεστ γρήγορης διάγνωσης.
Θα πρέπει επίσης να βρει άμεσα τους τρόπους στήριξης των επηρεαζόμενων που έχει αφήσει στα όρια της φτώχειας, αλλά και εκείνων των επιχειρήσεων που οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε οριστικό κλείσιμο, μετά από ένα χρόνο συνεχιζόμενων θυσιών.
Τέλος η Κυβέρνηση δεν μπορεί να οχυρώνεται πίσω από αμφίβολες συγκρίσεις με άλλες χώρες σε ότι αφορά την πληθώρα διαγνωστικών τεστ. Εκείνο που έχει σημασία είναι ο αριθμός των κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού στο οποίο είμαστε πρωταθλητές

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Πρόεδρος της 🇨🇾 Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top