Η Κίνα αξιώνει το ΗΒ να 'διορθώσει' το ψήφισμα του κοινοβουλίου για γενοκτονία των Ουιγούρων

Η Κίνα αξιώνει το ΗΒ να 'διορθώσει' το ψήφισμα του κοινοβουλίου για γενοκτονία των Ουιγούρων

Η Κίνα απαίτησε σήμερα η Βρετανία να "διορθώσει αμέσως τις λαθεμένες κινήσεις της", αντιδρώντας σε ψήφισμα του κοινοβουλίου το οποίο καλεί την Κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον να λάβει μέτρα για να τερματιστεί αυτή που το κείμενο περιγράφει ως γενοκτονία των μουσουλμάνων μειονοτικών Ουιγούρων στη δυτική κινεζική επαρχία Σιντζιάνγκ.


 "Η αδικαιολόγητη κατηγορία από μια χούφτα Βρετανούς βουλευτές ότι διαπράττεται `γενοκτονία` στη Σιντζιάνγκ είναι το πιο εξωφρενικό ψέμα του αιώνα, εξοργιστική προσβολή σε βάρος του κινεζικού λαού, και χονδροειδής παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των θεμελιωδών κανόνων που διέπουν τις διεθνείς σχέσεις", ερίζει η πρεσβεία της Κίνας στο ΗΒ σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.
 
"Η Κίνα εναντιώνεται σθεναρά στην κατάφωρη επέμβαση του ΗΒ στις εσωτερικές της υποθέσεις", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα κινητικότητα για το GSI στην Ανατολική Μεσόγειο – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες

Νέα κινητικότητα για το GSI στην Ανατολική Μεσόγειο – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται η διαδικασία επανέναρξης των ερευνών για την πόντιση καλωδίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το υπό γαλλική σημαία ερευνητικό σκάφος «Αμπέιγ Μαρανγκό» (Abeille Marengo) απέπλευσε από το λιμάνι της Νάπολης με προορισμό το Ηράκλειο, όπου αναμένεται να φτάσει την Τρίτη 27/10.

BEST OF TOTHEMAONLINE