Χορηγείται στους 30 και άνω το εμβόλιο της AstraZeneca μέσω των Προσωπικών Ιατρών - Όλες οι πληροφορίες

Χορηγείται στους 30 και άνω το εμβόλιο της AstraZeneca μέσω των Προσωπικών Ιατρών - Όλες οι πληροφορίες

Με στόχο την επίσπευση της διαδικασίας των εμβολιασμών και την επιτάχυνση της επίτευξης του στόχου για εμβολιαστική κάλυψη ικανοποιητικού ποσοστού του πληθυσμού, το Υπουργείο Υγείας έχει απευθυνθεί στις επιστημονικές εταιρείες των Προσωπικών Ιατρών, καλώντας τους να εκφράσουν ενδιαφέρον για εμβολιασμό των δικαιούχων τους στα ιατρεία τους.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υγείας θα προμηθεύσει τους Προσωπικούς Ιατρούς που θα εκφράσουν ενδιαφέρον, με την απαραίτητη ποσότητα εμβολίων της AstraZeneca. Τα εμβόλια θα χορηγηθούν, σύμφωνα με προγραμματισμό που θα κάνουν οι ίδιοι οι γιατροί, σε δικαιούχους ηλικίας 30 ετών και άνω που το επιθυμούν.

Λόγω των συνθηκών φύλαξης και μεταφοράς του AstraZeneca, στα ιατρεία των Προσωπικών Ιατρών που θα εκφράσουν ενδιαφέρον, θα χορηγείται μόνο το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Μέχρι και χθες, έγιναν στο σύνολο 224,352 εμβολιασμοί (25,5 δόσεις ανά 100 κατοίκους), εκ των οποίων οι 165,558 (18,8%) αφορούσαν τη χορήγηση της 1ης δόσης και οι 58,794 (6,7%) αφορούσαν τη χορήγηση και των δύο δόσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η νέα Βουλή πιάνει δουλειά με γεμάτη ατζέντα – Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και οι εκκρεμότητες

Η νέα Βουλή πιάνει δουλειά με γεμάτη ατζέντα – Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και οι εκκρεμότητες

Με μια απαιτητική νομοθετική ατζέντα βρίσκεται αντιμέτωπη η νέα Βουλή από Σεπτέμβριο. Στο τραπέζι βρίσκονται ήδη σημαντικά νομοσχέδια και προτάσεις νόμου που κατατέθηκαν μετά τις εκλογές του Μαΐου, ενώ παράλληλα το νέο Κοινοβούλιο έχει να διαχειριστεί μια σειρά από σημαντικές εκκρεμότητες που μεταφέρθηκαν από την προηγούμενη περίοδο.

BEST OF TOTHEMAONLINE