Βίαιες συγκρούσεις με δεκάδες νεκρούς για τον έλεγχο ορεινής περιοχής στο Πακιστάν

Βίαιες συγκρούσεις με δεκάδες νεκρούς για τον έλεγχο ορεινής περιοχής στο Πακιστάν

Μάχες οι οποίες ξέσπασαν ανάμεσα σε μέλη δύο φυλών του Πακιστάν που διεκδικούν εδάφη σε μια ορεινή περιοχή κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν είχαν αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 47 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 25 χθες, ανακοίνωσαν κυβερνητικοί και τοπικοί αξιωματούχοι.

Μια πηγή στις υπηρεσίες ασφαλείας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι φυλές Μάντα Χελ και Παϊπάλι Καμπούλ Χελ, στο Βόρειο Ουαζιριστάν, ενεπλάκησαν σε βίαιες συγκρούσεις από προχθές Παρασκευή για τον έλεγχο της περιοχής.

"Οι μάχες στο χωριό Λαοάρα Μάντι στην περιοχή Ντάτα Χελ έχουν μέχρι στιγμής απολογισμό 47 νεκρούς και 25 τραυματίες", ανέφερε η πηγή αυτή.Σύμφωνα με έναν  τοπικό αξιωματούχο, ο απολογισμός είναι 36 νεκροί και 15 τραυματίες. Κάτοικοι  επιβεβαίωσαν ότι έχουν ξεσπάσει αιματηρές συγκρούσεις.

Το Βόρειο Ουαζιριστάν είναι μια από τις επτά ημιαυτόνομες περιοχές του Πακιστάν όπου ο στρατός δεν έχει τον έλεγχο και όπου δρουν ένοπλες παραστρατιωτικές ομάδες.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί τις περιοχές αυτές τις πιο επικίνδυνες στον κόσμο και υποστηρίζει ότι αποτελούν εφαλτήριο των Ταλιμπάν και της αλ Κάιντα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.

BEST OF TOTHEMAONLINE