ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Γερμανία: Υπέρ απαγορεύσεων κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες ο Σόιμπλε

Γερμανία: Υπέρ απαγορεύσεων κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες ο Σόιμπλε

Ο Πρόεδρος του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλετ, υπερασπίστηκε τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες σε περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού, ως ανάλογες της κατάστασης της πανδημίας και μέτρο προσωρινού χαρακτήρα. Επομένως, είναι λανθασμένες οι συγκρίσεις με την Δημοκρατία της Βαϊμάρης κατά την άποψή του.


"Μια ματιά στο εξωτερικό δείχνει ότι όλες οι χώρες οι οποίες έχουν θέσει υπό έλεγχο τον αριθμό των κρουσμάτων έχουν καταφύγει σε διάφορες φάσεις σε περιορισμούς εξόδων", δήλωσε σε συνέντευξή του η οποία δημοσεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας του Βερολίνου "Tagesspiegel".

Ο Σόιμπλε απέρριψε την κριτική η οποία ασκείται στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, στην εκτελεστική εξουσία, ότι παρακάμπτει το κοινοβούλιο, την νομοθετική εξουσία, για μείζονος σημασίας θέματα, χωρίς να έχει το δικαίωμα παρέμβασης.

Στο μεταξύ, ο Γενικός Γραμματέας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) Λαρς Κλίνγκμπάιλ επέκρινε έντονα τους Πράσινους για την αποχή τους από την σημερινή ψηφοφορία για τον νόμο περί προστασίας των λοιμώξεων στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag).

"Πρόκειται αδύναμη και ακατανόητη στάση. Το ίδιο το κόμμα των Πρασίνων έχει επανειλημμένα ζητήσει από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) να συμμετάσχει στην καταπολέμηση της πανδημίας και αποφεύγει τώρα να αναλάβει τις ευθύνες του σε ένα τόσο καίριο θέμα", είπε σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη ατο αυριανό φύλλο της εφημερίδας "Sueddeutsche Zeitung".

"Αυτό είναι ασυγχώρητο σε αυτήν την κρίσιμη κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού. Επρόκειτο πάντα για το ζήτημα της δημιουργίας ομοιόμορφων κανόνων σε ομοσπονδιακό επίπεδο προκειμένου να αντιμετωπισθεί ο κορωνοϊός, κάτι για το οποίο έχουν γίνει πολύ σοβαρές κοινές διαβουλεύσεις. Με το εθνικό φρένο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, διατυπώνουμε σαφείς κόκκινες γραμμές οι οποίες ισχύουν για όλους, πράγμα που δεν αναιρεί την δυνατότητα να εφαρμοστούν αυστηρότεροι κανόνες σε τοπικό επίπεδο", πρόσθεσε ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top