ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κύριε Πρόεδρε καταστρεφόμαστε, κάντε κάτι» Σε απόγνωση όσοι δραστηριοποιούνται στην τουριστική βιομηχανία

«Κύριε Πρόεδρε καταστρεφόμαστε, κάντε κάτι» Σε απόγνωση όσοι δραστηριοποιούνται στην τουριστική βιομηχανία

Σε δυναμικό αγώνα καλεί όλους τους επιχειρηματίες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου που δραστηριοποιούνται στην τουριστική βιομηχανία η Επιτροπή Αγώνα Αγίας Νάπας – Πρωταρά, η οποία πραγματοποίησε την Τετάρτη (21/4) το πρωί εκδήλωση διαμαρτυρίας στην λεωφόρο 1ης Απριλίου, στο Παραλίμνι.

Οι διαδηλωτές παρέμειναν μέσα στ’ αυτοκίνητά τους στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία. Εγκρίθηκε ψήφισμα που αναφέρει ότι ένα χρόνο μετά την πανδημία, η τουριστική βιομηχανία της επαρχίας Αμμοχώστου και συγκεκριμένα οι αμιγώς τουριστικές περιοχές της Αγ. Νάπας και του Πρωταρά αφέθηκαν στην τύχη τους, έρμαιο του κορωνοϊού και των πρωτοφανών οικονομικών συνεπειών που προκάλεσε.

Η Επιτροπή Αγώνα υποστηρίζει ότι τα προγράμματα που το κράτος υιοθέτησε για την στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων, ειδικά της ελεύθερης Αμμοχώστου, αποδείχθηκαν ανεπαρκή για να κρατήσουν τις επιχειρήσεις ζωντανές, προσθέτοντας ότι οι επιχειρήσεις πληρώνουν σήμερα με βαρύ τίμημα το υγειονομικό και οικονομικό κόστος της πανδημίας, που δεν ήταν συνέπεια δικών τους ενεργειών, λαθών και παραλείψεων.

Σημειώνει, ακόμα, ότι υπάρχουν τουριστικές επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές από τον Νοέμβριο του 2019, ενώ άλλες επιχειρήσεις ασφυκτιούν κάτω από την πίεση των συσσωρευμένων οικονομικών υποχρεώσεων. Η άμεση και ουσιαστική οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων αυτών αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την επιβίωσή τους, καθότι η βιωσιμότητα των πλείστων επιχειρήσεων της επαρχίας Αμμοχώστου εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τον εξωτερικό τουρισμό», τονίζεται στο ψήφισμα της Επιτροπής Αγώνα Αγ. Νάπας - Πρωταρά, που αποτελείται από ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής, καταστηματάρχες, εκπροσώπους επιχειρήσεων ενοικίασης μοτοσικλετών και αυτοκινήτων και ιδιοκτήτες θαλάσσιων αθλημάτων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top