ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Εξαιρετικά σπάνια τα περιστατικά θρομβώσεων μετά το εμβόλιο της J&J, λέει η επικεφαλής του ΕΜΑ

Εξαιρετικά σπάνια τα περιστατικά θρομβώσεων μετά το εμβόλιο της J&J, λέει η επικεφαλής του ΕΜΑ

Εξαιρετικά σπάνια, χαρακτήρισε τα περιστατικά θρόμβων μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της J&J, η Έμερ Κουκ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, ΕΜΑ. Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας της επιτροπής PRAC του EMA, τόνισε ότι ο έγκαιρος εντοπισμός και θεραπεία από το ιατρικό προσωπικό μπορεί να αλλάξει ριζικά την εξέλιξη των περιστατικών.


Η ίδια επεσήμανε ότι δεν έχουμε δει περιστατικά στην ΕΕ, αλλά και η διάθεση του εμβολίου ήταν περιορισμένη. Εξήγησε ότι η έρευνα του ΕΜΑ έγινε σε συνεργασία με τον FDA, για τα 8 περιστατικά επί 7 εκατομμυρίων εμβολιασμένων ατόμων.

Η Έμερ Κουκ τόνισε ότι από τον ίδιο τoν κορωνοϊό έχουμε ήδη 3 εκατομμύρια θανάτους και χιλιάδες πεθαίνουν κάθε μέρα, υπενθυμίζοντας ότι τα εμβόλια παίζουν τεράστιο ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Συνέστησε δε στα κράτη μέλη να λάβουν υπόψιν τους το σημερινό πόρισμα του ΕΜΑ για να λάβουν αποφάσεις για τα προγράμματα εμβολιασμού τους.

Από την πλευρά της η Δρ. Σαμπίνε Στράους δήλωσε ότι “πρόκειται για εξαιρετικά σπάνιες παρενέργειες” του εμβολίου, όλες (και οι 8) σε γυναίκες κάτω των 60 ως τρεις εβδομάδες από τον εμβολιασμό τους. Υπενθύμισε δε ότι το εμβόλιο αυτό είναι αποτελεσματικό έναντι του covid19 όπως έχει αποδειχθεί από τις κλινικές μελέτες.

Σε ό,τι αφορά το σύνολο των παρόμοιων περιστατικών καταγράφονται 287 μετά το εμβόλιο της AstraZeneca, 25 μετά το εμβόλιο της Pfizer και 5 μετά το εμβόλιο της Moderna, επεσήμανε ο Δρ.Πήτερ Άρλετ.

Απαντώντας σχετικά με την αξιολόγηση του ίδιας τεχνολογίας εμβολίου Sputnik, η Έμερ Κουκ σημείωσε ότι ο ΕΜΑ θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα, αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν περιστατικά.

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του ΕΜΑ, η αρμόδια για θέματα υγείας Στέλλα Κυριακίδου σημείωσε ότι, "ο ΕΜΑ είναι ξεκάθαρος, τα οφέλη του εμβολίου της Johnson&Johnson υπερτερούν των ρίσκων επί πολύ σπάνιων και ασυνήθιστων παρενεργειών. Καλώ τα Κράτη Μέλη να ακολουθήσουν τη γνωμάτευση των ειδικών μας. Οι εμβολιασμοί σώζουν ζωές".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top