Άντρος: Η μη εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων θέτει εργαζόμενους σε μειονεκτική θέση

Άντρος: Η μη εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων θέτει εργαζόμενους σε μειονεκτική θέση

Η μη εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων θέτει εργαζόμενους σε μειονεκτική θέση και σίγουρα προωθεί και τον αθέμιτο ανταγωνισμό, είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σε δηλώσεις του μετά το πέρας επίσκεψης στο εργοτάξιο στον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, στη Λευκωσία. 

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του στο εργοτάξιο, ο κ. Κυπριανού είπε ότι στόχευε στο να συζητήσουν με τους εργαζόμενους τα διάφορα σημαντικά ζητήματα, τα οποία τους απασχολούν.
 
«Ως ΑΚΕΛ δίνουμε τεράστια σημασία σε θέματα, όπως είναι, παραδείγματος χάριν, οι συλλογικές συμβάσεις. Επιμένουμε ότι οι συλλογικές συμβάσεις πρέπει να επεκταθούν και σε άλλους κλάδους, κυρίως βέβαια στον οικοδομικό και να εφαρμόζονται πάνω απ΄ όλα. Η μη εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων θέτει εργαζόμενους σε μειονεκτική θέση και σίγουρα προωθεί και τον αθέμιτο ανταγωνισμό», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Κυπριανού είπε, επίσης, ότι «επιμένουμε ότι εκεί και όπου δεν υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις, θα πρέπει να καθιερωθεί μηχανισμός, ο οποίος θα οδηγεί στην καθιέρωση κατώτατου μισθού, καθώς επίσης και άλλων δικαιωμάτων που αφορούν τους εργαζόμενους».
 
«Ένα από τα άλλα σημαντικά ζητήματα, τα οποία μας ενδιαφέρουν είναι και η κατάργηση του πέναλτι του 12% για εκείνους οι οποίοι επιλέγουν να συνταξιοδοτούνται στα 63. Βέβαια με την προϋπόθεση ότι έχουν συμπληρώσει τα 33,5 χρόνια που προνοούνται από τη σχετική νομοθεσία για να δικαιούνται να συνταξιοδοτηθούν», συμπλήρωσε.
 
Είναι με ικανοποίηση, συνέχισε ο κ. Κυπριανού, «που διαπιστώνουμε ότι εδώ τηρούνται οι συλλογικές συμβάσεις και εφαρμόζονται στην πράξη και η απαίτηση μας είναι να επεκταθούν σε όλες ανεξαιρέτως τις εργοληπτικές εταιρείες».
 
«Απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση, θέλω να πω ότι είναι σε περιόδους κρίσεων που απαιτείται η προστασία των εργαζομένων, για αυτό θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία σε όλα αυτά τα ζητήματα, έτσι ώστε από την μια να προστατεύονται οι εργαζόμενοι και από την άλλη, όπως είπα προηγουμένως, να αποτρέπεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των διαφόρων εταιρειών», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

LIVE: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE