Οζερσάι: «Το ψευδοκράτος δεν είναι Γαλλία αλλά ούτε Τουρκία»

Οζερσάι: «Το ψευδοκράτος δεν είναι Γαλλία αλλά ούτε Τουρκία»

Το ψευδοκράτος δεν είναι Γαλλία, όμως στο πλαίσιο της κοσμικότητας δεν είναι και Τουρκία, είπε σε δηλώσεις του ο ηγέτης του Κόμματος του Λαού (ΗΡ) Κουτρέτ Όζερσαϊ μιλώντας σε διαδικτυακή τηλεοπτική εκπομπή, σύμφωνα με την «Κίπρις Πόστασι».

Χαρακτήρισε ορθή την απόφαση του «συνταγματικού δικαστηρίου» να ελέγχονται τα μαθήματα Κορανίου από το «υπουργείο παιδείας» και αναφέρθηκε στη δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν ότι «η τδβκ δεν είναι Γαλλία» είπε ότι «η τδβκ δεν είναι Γαλλία, όμως στο πλαίσιο της κοσμικότητας δεν είναι και Τουρκία».

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, αναφερόμενος και στο Κυπριακό, ο κ. Όζερσαϊ είπε ότι και οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαίωμα ενός κράτους σημειώνοντας ότι «αν θέσουμε στο τραπέζι στη Γενεύη τη λύση δύο κρατών που διακηρύττουμε και υποστηρίζουμε, υποχρεούμαστε να δείξουμε στον κόσμο ότι αυτό το κράτος είναι χωριστό κράτος και ότι μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις με τη δική του βούληση».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αρχηγός Αστυνομίας για «Σάντυ»: «Βρισκόμαστε στον πυρήνα της υπόθεσης – Κανένα πρόσωπο δεν είναι υπεράνω του νόμου»

Αρχηγός Αστυνομίας για «Σάντυ»: «Βρισκόμαστε στον πυρήνα της υπόθεσης – Κανένα πρόσωπο δεν είναι υπεράνω του νόμου»

Με βάση τα στοιχεία (σε ότι αφορά την υπόθεση «Σάντη»), η Αστυνομία έχει προχωρήσει ουσιαστικά στην εξέταση της υπόθεσης και βρίσκεται ήδη στον πυρήνα της διερεύνησης, δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Θεμιστός Αρναούτης, σημειώνοντας παράλληλα ότι «κανένα πρόσωπο δεν βρίσκεται υπεράνω του νόμου και υπεράνω της διαδικασίας, όπως και κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να στοχοποιείται χωρίς τεκμήρια».

BEST OF TOTHEMAONLINE