Αρχιεπίσκοπος: «Η Θεία Λειτουργία δεν τελειώνει η ώρα 11.00μμ που υποτίθεται δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία»

Αρχιεπίσκοπος: «Η Θεία Λειτουργία δεν τελειώνει η ώρα 11.00μμ που υποτίθεται δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία»

Τη βεβαιότητα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ζητήσει την προσωπική του άποψη όσον αφορά τις Θείες Λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας, προτού πάρει απόφαση το Υπουργικό Συμβούλιο, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ.


Ερωτηθείς αν έχει οποιεσδήποτε πληροφορίες ή αν έχει επικοινωνήσει με την Κυβέρνηση για το θέμα του εκκλησιασμού κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «είμαι σίγουρος ότι προτού πάρει απόφαση το Υπουργικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος, όπως κάνει μέχρι σήμερα, θα με πάρει τηλέφωνο και θα μου πει τη δική του άποψη επί του θέματος και θα του πω και την προσωπική μου άποψη».

Σε ερώτηση για την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Σαββάτου, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε ότι δεν έχει σημασία αν θα γίνει μια ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 10.00μμ αντί για τις 11.00μμ.

«Η Θεία Λειτουργία για να τελειώσει θέλει τρεις με τέσσερις ώρες, άρα δεν τελειώνει η ώρα 11.00μμ που υποτίθεται δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία. Εμείς θα κρατήσουμε όπως πάντοτε αποστάσεις. Και φέτος θα ξεκινήσουμε η ώρα 11.00μμ και η ώρα 01.30πμ θα είμαστε τελειωμένοι», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε ότι τουλάχιστον στην αρχιεπισκοπική περιφέρεια είναι αυστηροί και παραμένουν αυστηροί σε ό,τι αφορά την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και πρωτοκόλλων.

«Σεβόμαστε και τον εαυτό μας και τους άλλους. Δεν θέλουμε ούτε εμείς να πάρουμε τον ιό, αλλά και ούτε να το μεταδώσουμε. Μας ενδιαφέρει μέσα στην Εκκλησία να μην πάρει τον ιό κανένας», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συζήτησαν το επεισόδιο στην Πύλα ΠτΔ-Έρχιουρμαν - Αύξησαν τις περιπολίες οι ειρηνευτικές δυνάμεις

Συζήτησαν το επεισόδιο στην Πύλα ΠτΔ-Έρχιουρμαν - Αύξησαν τις περιπολίες οι ειρηνευτικές δυνάμεις

Η Κυβέρνηση καταδικάζει τις σοβαρές παραβιάσεις από το κατοχικό καθεστώς στη νεκρή ζώνη στην περιοχή της Πύλας, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών και προβαίνει σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα τόσο στην Κύπρο, όσο και στη Νέα Υόρκη, προς αποτροπή των νέων μεθοδεύσεων των κατοχικών δυνάμεων, δήλωσε την Τρίτη στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ερωτηθείς σε σχέση με την ανακοίνωση από πλευράς ΟΥΝΦΙΚΥΠ για "μη εξουσιοδοτημένη είσοδο προσωπικού ασφαλείας των Τουρκοκυπρίων" εντός της ουδέτερης ζώνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE