Ετήσια μείωση 84,1% στις αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο

Ετήσια μείωση 84,1% στις αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο

Ετήσια μείωση 84,1% κατέγραψαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο του 2021, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Στατιστικής Υπηρεσίας την Δευτέρα.

Οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο 2021 ανήλθαν σε 8.811, ενώ τον Μάρτιο 2020 καταγράφηκαν 55.342 αφίξεις. Η μείωση ανήλθε σε 94,8% σε σύγκριση με τον Μάρτιο 2019 (με 169.934 αφίξεις).

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2021, οι αφίξεις τουριστών ανήλθαν σε 17.747 σε σύγκριση με 246.556 την αντίστοιχη περίοδο του 2020, σημειώνοντας μείωση 92,8%, καθώς και μείωση 95,0% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2019.

Οι αφίξεις από την Ελλάδα υπήρξαν η κυριότερη πηγή τουρισμού για τον μήνα Μάρτιο 2021, αφού αποτέλεσαν το 32,2% των συνολικών αφίξεων, ενώ οι αφίξεις από τη Γαλλία το 10,6% και οι αφίξεις από τη Γερμανία το 10,5%.

Ο σκοπός ταξιδιού τον Μάρτιο 2021 ήταν για ποσοστό 25,2% των τουριστών οι διακοπές, για 35,2% η επίσκεψη σε φίλους ή συγγενείς και για ποσοστό 39,4% επαγγελματικός. Αντίστοιχα, για τον Μάρτιο 2020, ποσοστό 71,7% επισκέφθηκε την Κύπρο για διακοπές, 14,7% για επίσκεψη σε φίλους ή συγγενείς και 13,5% για επαγγελματικούς λόγους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή διανύει την 15η μέρα, χωρίς ορατό τέλος ενώ η ενεργειακή κρίση απειλεί να λυγίσει την παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία για να διασφαλίσουν ότι τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν ανοικτά. Η κυβέρνηση Τραμπ απέρριψε τις προσπάθειες των συμμάχων της Μέσης Ανατολής να ξεκινήσουν διπλωματικές διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν.

BEST OF TOTHEMAONLINE