Κατεχόμενα: Εκδήλωση διαμαρτυρίας Τ/κ δικηγόρων - Καταδικάζουν τις δηλώσεις Ερντογάν

Κατεχόμενα: Εκδήλωση διαμαρτυρίας Τ/κ δικηγόρων - Καταδικάζουν τις δηλώσεις Ερντογάν

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας ενώπιον του «ανωτάτου/συνταγματικού δικαστηρίου» τα μέλη του τ/κ δικηγορικού συλλόγου καταδικάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που αφορούσαν στην απόφασή του για τα μαθήματα κορανίου.

 
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, κατά την εκδήλωση οι διαμαρτυρόμενοι εξέφρασαν τη στήριξη τους στην ανεξαρτησία της «δικαιοσύνης» στα κατεχόμενα δηλώνοντας ότι θα την υπερασπιστούν, αφού είναι η εγγύηση της δικαιοσύνης.
 
Κρατούσαν φωτογραφίες του Κεμάλ Ατατούρκ και φώναζαν συνθήματα όπως «υποστηρίζουμε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης (σ.σ αναφέρονται στη δικαστική εξουσία)».
 
Η «πρόεδρος» του «ανωτάτου δικαστηρίου» Ναρίν Φερντί Σεφίκ εξέφρασε την στήριξη της στην διαμαρτυρία βγαίνοντας στο μπαλκόνι του γραφείου της όπου και χαιρέτισε τους διαμαρτυρόμενους.
 
Ο «πρόεδρος» του τ/κ δικηγορικού συλλόγου Χασάν Εσένταγλι είπε ότι οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν αλλά και άλλων Τούρκων πολιτικών έγιναν χωρίς αυτοί να γνωρίζουν την απόφαση του «συνταγματικού δικαστηρίου» της 15ης Απριλίου 2021 με αποτέλεσμα να μεταφράζονται οι δηλώσεις ως επίθεση στο δικαστικό σύστημα των κατεχόμενων.
 
Δεν είναι αποδεκτές τέτοιου είδους δηλώσεις αφού δεν σέβονται τις αποφάσεις «δικαστηρίων» «άλλης χώρας» (ψευδοκράτους) είπε προσθέτοντας ότι θα συνεχίζουν να υπερασπίζονται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές: Ντέρμπι χωρίς φαβορί, συγκρούσεις στα άκρα και αναποφάσιστοι-κλειδί - Το εκρηκτικό σκηνικό ένα μήνα πριν τις κάλπες

Βουλευτικές: Ντέρμπι χωρίς φαβορί, συγκρούσεις στα άκρα και αναποφάσιστοι-κλειδί - Το εκρηκτικό σκηνικό ένα μήνα πριν τις κάλπες

Οι τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις που παρουσίασαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ANT1,OMEGA και ALPHA, σκιαγραφούν ένα πολιτικό τοπίο όπου η μάχη για την κορυφή εξελίσσεται σε πραγματικό θρίλερ. ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ κινούνται σε εξαιρετικά κοντινά ποσοστά, από 15% έως 17%, με τη μεταξύ τους διαφορά να παραμένει εντός των ορίων του στατιστικού σφάλματος.

BEST OF TOTHEMAONLINE