ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κέρφιου ίσως και νωρίτερα, ξεχάστε χαλαρώσεις για ένα μήνα - Όλες οι πληροφορίες

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κέρφιου ίσως και νωρίτερα, ξεχάστε χαλαρώσεις για ένα μήνα - Όλες οι πληροφορίες

Σε οριακό σημείο φαίνεται να βρίσκεται η πορεία της πανδημίας στο νησί μας, ιδιαίτερα τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Αυτό είχε ως αποτελέσμα από τη μία, την έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο -σύσκεψη που κάλεσε ο ίδιος ο ΠτΔ Νίκος Αναστασιάδης- Κυριακάτικα (18/4) και από την άλλη τις άμεσες οδηγίες του υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου προς την επιστημονική/συμβουλευτική ομάδα, όπως διαβιβαστούν το συντόμοτερο δυνατό οι εισηγήσεις τους για το επόμενο βήμα.

Αυτό που απορρέει σε πρώτη φάση είναι το 'άκυρο' στην όποια φημολογία για χαλαρώσεις (πιθανόν να υπάρξουν εξαιρέσεις τις πασχαλινές ημέρες που θα αφορούν εκκλησιασμό και συναθροίσεις) αφού η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας μόνο ενθαρρυντική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Οι ασύμμετρες πιέσεις που δέχεται το σύστημα Υγείας, η ραγδαία αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, ο βαθμός θετικότητας που ολοένα και αυξάνεται σε συνάρτηση με τους τεράστιους αριθμούς ημερήσιων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (ποσοστό των οποίων αναπόφευκτα θα χρειαστεί νοσηλεία) είναι οι πηγές ανησυχίας με τους νοσηλευόμενους σε σοβαρή κατάσταση (σε ΜΑΦ και ΜΕΘ) να αποτελούν τον 'σκληρό δείκτη' της πανδημίας.

Μάλιστα σε πρώτη φάση έχει τεθεί στο τραπέζι ακόμη και πρόταση για αλλαγή της ώρας απαγόρευσης κυκλοφορίας (κέρφιου), αφού θεωρείται πως με αυτό τον τρόπο θα περιοριστεί η μεγάλη ροή μετακινήσεων. Παρ'όλα αυτά το σενάριο στο παρόν στάδιο δε φαίνεται να συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες. 

Όσον αφορά στοχευμένα μέτρα και αυστηροποίηση, το έργο γίνεται δυσκολότερο αφού δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος τομέας που να παρουσιάζει πρόβλημα. Έχουν ήδη συζητηθεί ζητήματα που αφορούν σχολεία, εργασιακούς χώρους αλλά και εστίαση που αποτελούν τρεις πάρα πολύ μεγάλους τομείς.

Ότι μέτρα όμως και να αποφασιστούν η κατάσταση θα βελτιωθεί μόνο εάν υπάρξει ευαισθητοποίηση και ευλαβική τήρηση των μέτρων και των πρωτοκόλλων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top