ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από τους μισούς ενήλικες στις ΗΠΑ έλαβαν μια δόση εμβολίου - Αυξάνονται οι εμβολιασμοί και τα κρούσματα διεθνώς

Πάνω από τους μισούς ενήλικες στις ΗΠΑ έλαβαν μια δόση εμβολίου  - Αυξάνονται οι εμβολιασμοί και τα κρούσματα διεθνώς

Λίγοι περισσότεροι από τους μισούς ενήλικους Αμερικανούς έχουν λάβει τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου τους εναντίον του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με νεότερα δεδομένα τα οποία δημοσιοποιήθηκαν χθες Κυριακή από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), την κυριότερη ομοσπονδιακή υπηρεσία δημόσιας υγείας των ΗΠΑ.

Το 50,4% των πολιτών άνω τον 18 ετών έχει ανοσοποιηθεί εν μέρει, ενώ το 32,5% εξ ολοκλήρου, ποσοστό που αυξάνεται στο 65,9% ως προς την ηλικιακή ομάδα άνω των 65 ετών. Συνολικά, πάνω από 131,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου στις ΗΠΑ. Η αξιοποίηση του εμβολίου που αναπτύχθηκε από τον αμερικανικό όμιλο Johnson & Johnson ανεστάλη στη χώρα την Τρίτη, μετά τον εντοπισμό έξι περιπτώσεων γυναικών, η μία εκ των οποίων απεβίωσε, που εμφάνισαν σοβαρό πρόβλημα θρόμβων στο αίμα.

Οι αμερικανικές αρχές διαβεβαίωσαν ότι η αναστολή αυτή δεν θα έχει "μεγάλο αντίκτυπο" στη γιγαντιαία εκστρατεία ανοσοποίησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, με δεδομένο ότι οι δόσεις του εμβολίου της J&J δεν αποτελούσαν παρά λιγότερο από το 5% αυτών που έχουν χορηγηθεί ως εδώ στις ΗΠΑ.

"Υπάρχουν αρκετά εμβόλια για κάθε Αμερικανό, αυτό είναι αναμφισβήτητο", διαβεβαίωσε την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Ο Δημοκρατικός αρχηγός του κράτους διαβεβαίωσε στις αρχές του μήνα ότι όλοι οι ενήλικοι Αμερικανοί από 19 ετών και πάνω έχουν πλέον τη δυνατότητα να εμβολιαστούν εναντίον του νέου κορωνοϊού. Έχουν χορηγηθεί 209.406.814 δόσεις εμβολίων στη χώρα η οποία έχει καταγράψει μέχρι εδώ πάνω από 560.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, τον βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.

Βραζιλία: Πάνω από 1.600 θάνατοι, σχεδόν 43.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 42.980 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ διαπιστώθηκαν οι θάνατοι άλλων 1.657 ασθενών με την COVID-19. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως εδώ τους 373.335 νεκρούς επί συνόλου 13,9 εκατομμυρίων και πλέον μολύνσεων. Το κράτος των 212 εκατ. κατοίκων κατατάσσεται δεύτερο σε αριθμό θανάτων εξαιτίας της πανδημίας στον πλανήτη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ (σχεδόν 567.000 νεκροί).

Η Αργεντινή παρέλαβε 864.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca

Η Αργεντινή παρέλαβε χθες Κυριακή φορτίο με 864.000 δόσεις του εμβολίου της αγγλοσουηδικής φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca για τον νέο κορωνοϊό από την Ολλανδία, εντός των ορίων του συστήματος COVAX και της συμφωνίας που είχε συναφθεί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ανακοίνωσε η κυβέρνησή της. Η χώρα της Λατινικής Αμερικής αναμένει να λάβει 9 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέσω του COVAX παρέλαβε 218.000 τον Μάρτιο.

Σχεδόν όλη η ποσότητα που διανέμεται μέσω του προγράμματος αυτού αποτελείται από το εμβόλιο που ανέπτυξαν η AstraZeneca σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Συνολικά, η Αργεντινή έχει λάβει 7,2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων που παρήχθησαν από διάφορες φαρμακευτικές βιομηχανίες, εκ των οποίων έχουν χορηγηθεί πάνω από 6,2 εκατομμύρια. Σχεδόν 800.000 άνθρωποι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.

Το Σάββατο έγιναν διαδηλώσεις στο Μπουένος Άιρες εναντίον των νέων περιοριστικών μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση, αντιμέτωπη με έξαρση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Στο Μπουένος Άιρες το ποσοστό πληρότητας των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) έφθασε το Σάββατο το 74,3%, ενώ σε εθνικό επίπεδο ανερχόταν κατά μέσον όρο στο 64,8%.

Ως προχθές Σάββατο η Αργεντινή καταμετρούσε 59.164 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 2.677.747 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2. Σε 42 ημέρες, κάπου εκατό χώρες και περιοχές έλαβαν εμβόλια για τον νέο κορωνοϊό μέσω COVAX ως την 8η Απριλίου. Ο μηχανισμός συνεχίζει να περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του το προϊόν της AstraZeneca, το οποίο αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της εκστρατείας για τη διανομή δωρεάν εμβολίων σε 92 χώρες με χαμηλότερα και μεσαία εισοδήματα, που ωστόσο έχει σημαδευτεί μέχρι εδώ από καθυστερήσεις στις παραδόσεις.

Γερμανία: Ξεπέρασαν τους 80.000 οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, πάνω από 3,15 εκατ. κρούσματα του

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 11.437 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.153.699, όπως δείχνουν τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Δευτέρα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας. Παράλληλα, υπέκυψαν 92 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 80.006 νεκρούς ως εδώ, κατά την ίδια πηγή.

Ιταλία: Ανακοινώθηκαν 12.694 νέα κρούσματα, με 251 θανάτους - Μέχρι τώρα έχουν γίνει δεκαπέντε εκατομμύρια εμβόλια

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 12.694 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 251 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.
Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 230.166 διαγνωστικά τεστ, το 5,5% των οποίων προέκυψε θετικό. Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 116.927 άνθρωποι. Πρόκειται για την δεύτερη χώρα σε αριθμό θανάτων στην Ευρώπη, μετά την Μεγάλη Βρετανία, και για την έβδομη παγκοσμίως.

Από την αρχή της εκστρατείας εμβολιασμού, παράλληλα, στην Ιταλία τα σκευάσματα κατά του covid 19 χορηγήθηκαν, έως τώρα, σε 15.099.777 πολίτες. Χρησιμοποιήθηκε, δηλαδή, το 87,2% των δόσεων που παραδόθηκε στις περιφέρειες της χώρας.

Μπανγκλαντές: 102 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σχεδόν 3.700 κρούσματα

Το Μπανγκλαντές κατέγραψε χθες Κυριακή τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό ως εδώ αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στην επικράτεια του κράτους αυτού της νοτιοανατολικής Ασίας, καθώς 102 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν. Ήταν η τρίτη συναπτή ημέρα με 100 ή περισσότερους θανάτους ασθενών. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έφθασε ως αυτό το στάδιο τους 10.385 νεκρούς. Οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας ανακοίνωσαν επίσης χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 3.698 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των μολύνσεων να φθάνουν τις 718.950.
Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει μειωθεί αρκετά τις τελευταίες ημέρες, περί τις 4.000, ενώ είχαν φθάσει τις 7.000 ως την 13η Απριλίου, κάτι που ερμηνεύεται από τις αρχές ως ένδειξη πως τα αυστηρά μέτρα που εφαρμόστηκαν μετά τη 14η Απριλίου αρχίζουν να φέρνουν αποτέλεσμα. Το ρεκόρ κρουσμάτων (7.626) ως εδώ είχε καταγραφεί την 7η Απριλίου.

Νότια Κορέα: Ξεπέρασαν τους 1.800 οι θάνατοι, τα κρούσματα κοντεύουν τα 115.000

Οι αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 532 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 4 άλλοι ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην χώρα της Ασίας ως αυτό το στάδιο ανέρχεται σε 1.801 νεκρούς επί συνόλου 114.646 κρουσμάτων. Ο δείκτης θνητότητας υποχώρησε στο 1,57%.

Ο αριθμός των μολύνσεων μειώθηκε σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης (671), εν μέρει όμως επειδή έγιναν λιγότερα τεστ το Σαββατοκύριακο. Αφότου άρχισε η εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης στη Νότια Κορέα, την 26η Φεβρουαρίου, έχουν λάβει την πρώτη δόση των εμβολίων τους 1.517.390 άνθρωποι μέχρι εδώ. Ωστόσο μόλις 60.585 εξ αυτών έχουν λάβει και τη δεύτερη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top