ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ: Εκπλήξεις, θρίλερ και ανατροπές στην 1η δημοσκόπηση του ΑΝΤ1 - Τα ποσοστά των κομμάτων

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ: Εκπλήξεις, θρίλερ και ανατροπές στην 1η δημοσκόπηση του ΑΝΤ1 - Τα  ποσοστά των κομμάτων

Την πρώτη του μεγάλη δημοσκόπηση παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης 15/4 ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1.

Η δημοσκόπηση, που όπως σημειώνεται πολλές φορές, είναι μια αποτύπωση ή μια φωτογραφία της στιγμής δείχνει την τάση ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών της 30ης Μαΐου και παρουσιάζει για άλλη μια φορά εκπλήξεις, ανατροπές αλλά και θρίλερ.

Στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο Δημοκρατικός Συναγερμός με ποσοστό 19,4% και ακολουθεί το ΑΚΕΛ με 17%. Στην 3η θέση το ΔΗΚΟ με ποσοστό 8,3% ενώ έκπληξη προκύπτει με την 4η θέση που σύμφωνα με τη δημοσκόπηση καταλαμβάνει το ΕΛΑΜ και ποσοστό 5,9%.

Στο 4,5% το Κίνημα Οικολόγων, 3,7% «έπιασε» η δημοσκόπηση το κίνημα «Ανεξάρτητοι» με την ΕΔΕΚ να περιορίζεται στο 3,3%.  ΔΗ.ΠΑ με ποσοστό 1,8% πιο κάτω ενώ η «Αλληλεγγύη»  με μόλις 0,5%.

Στην διευκρινισμένη πρόθεση ψήφου (όπου αφαιρέθηκε το ποσοστό του λευκού, του δεν ψηφίζω και του δεν απαντώ τα ποσοστά είναι στην κάρτα πιο κάτω.

Έκπληξη το ποσοστό 8,5% που δίνουν στο ΕΛΑΜ, ενώ θλίλερ φαίνεται (με βάση τη δημοσκόπηση πάντα) πως θα έχουμε με την είσοδο της Δημοκρατικής Παράταξης στη Βουλή που βρίσκεται στο 2,8%. Το Κίνημα «Αλληλεγγύη»  αποτυπώθηκε στη δημοσκόπηση μολις στο 0,7%

Πάντως όπως αναφέρθηκε από τους ανθρώπους της CYMAR και εμφανίστηκε και σε κάρτα μόλις το 50% των πολιτών που έχουν απαντήσει είναι σίγουροι για τι θα ψηφίσουν με το υπόλοιπο 50% να αποφασίζει από ένα μήνα πριν μέχρι και μερικές μέρες πριν τις Βουλευτικές Εκλογές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Δεν συζητά το ενδεχόμενο κατάρτισης κοινού ψηφοδελτίου- Επιμένει στις συνεδριακές αποφάσεις

ΕΔΕΚ: Δεν συζητά το ενδεχόμενο κατάρτισης κοινού ψηφοδελτίου- Επιμένει στις συνεδριακές αποφάσεις

Στις συνεδριακές αποφάσεις του κόμματος για αυτόνομη κάθοδο στις βουλευτικές εκλογές του 2026, παραπέμπει η ΕΔΕΚ με αφορμή την πρόταση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου, για κατάρτιση κοινού ψηφοδελτίου με άλλα κόμματα του κέντρου. Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στον ALPHA, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο αυτή τη στιγμή, ούτε τέθηκε για συζήτηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE