ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Υπάρχει κίνδυνος για λήψη νέων μέτρων; «Καμπανάκι» από τα 1900 κρούσματα και τους 10 θανάτους τις τελευταίες τρεις μέρες

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Υπάρχει κίνδυνος για λήψη νέων μέτρων; «Καμπανάκι» από τα 1900 κρούσματα και τους 10 θανάτους τις τελευταίες τρεις μέρες

Το τριήμερο που μας πέρασε (Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη) δυστυχώς δεν αποτέλεσε εξαίρεση ή έστω την αρχή της υποχώρησης της βεβαρημένης επιδημιολογικής μας εικόνας.

Χαρακτηριστικό τα 690 νέα περιστατικά της νόσου Covid-19 καθώς και οι 6 θάνατοι για πρώτη φορά στο νησί μας. Το τελευταίο ειδικά τριήμερο τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 1900 (619, 602, 690) ενώ ανακοινώθηκε και ο θάνατος 10 ασθενών.

Οριακή και σίγουρα ανησυχητική είναι για άλλη μια φορά η κατάσταση στα Νοσοκομεία που αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 251 ασθενείς,  από τους οποίους οι 64 είναι κρίσιμα, ενώ οι 34 είναι διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Θετικό είναι το γεγονός ότι συνεχίζεται κανονικά το εμβολιαστικό πρόγραμμα (έχουμε ξεπεράσει τους 200.000 εμβολιασμούς -1η ή 2η δόση) ωστόσο φαίνεται πως υπάρχει διασπορά στη κοινότητα που πρέπει άμεσα να ελεγχθεί ώστε η κατάσταση που βρίσκεται σε οριακά επίπεδα να μην ξεφύγει.

Εδώ και μέρες το ποσοστό θετικότητας είναι πέριξ ή πάνω από το 1%  με τα δεδομένα να αναλύονται καθημερινά από τους αρμοδίους του Υπ. Υγείας.

Φαίνεται πως το πλάνο χαλαρώσεων έχει θολώσει για τα καλά ενώ αρκετοί είναι αυτοί που σκέφτονται πως και φέτος το Πάσχα θα το περάσουμε με λιγοστά άτομα.

Υπάρχει όμως κίνδυνος για λήψη νέων μέτρων;

Σύμφωνα με τα δεδομένα αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι ακόμα διαχειρίσιμη ως εκ τούτου δεν αναμένεται να ληφθεί απόφαση για πιο δραστικά μέτρα. Άλλωστε το μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας έχει επαναλειτουργήσει (με εξαίρεση ίσως την τουριστική βιομηχανία-ξενοδοχεία).

Η κατάσταση όμως που αξιολογείται καθημερινά θα συζητηθεί και την ερχόμενη βδομάδα όπου και αναμένεται να ανακοινωθούν τα μέτρα με τα οποία θα κάνουμε Πάσχα αλλά και θα πορευτούμε στο επόμενο διάστημα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top