ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Μία ανοίγουν τα σχολεία, μία τα κλείνουν - Τι ισχύει για δημοτικά και νηπιαγωγεία

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Μία ανοίγουν τα σχολεία, μία τα κλείνουν - Τι ισχύει για δημοτικά και νηπιαγωγεία

Το κλείσιμο των σχολείων βρίσκεται στο επίκεντρο της διυπουργικής επιτροπής με την απόφαση να αναμένεται να ληφθεί αύριο το πρωί (11:00 πιο συγκεκριμένα). 

Αρχικά λόγος έγινε για το πρόωρο κλείσιμο των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων όμως ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού έσπευσε μέσω δηλώσεων του να ‘ξεκαθαρίσει’ το τοπίο αντιστρέφοντας το ερώτημα: «Γιατί ξεχωρίζουμε τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά από τις υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης;»

Από τις εισηγήσεις που τέθηκαν ενώπιον του υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου, έχει ήδη διαρρεύσει η πρόταση για πρόωρο κλείσιμο των σχολικών μονάδων μία εβδομάδα πριν τις διακοπές του Πάσχα, με ορίζοντα την ερχόμενη Δευτέρα 19/4.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιδού τα μέτρα για το Πάσχα: Αυτές τις μέρες αλλάζει το «κέρφιου» - Πόσοι θα κάτσουμε στο Πασχαλινό τραπέζι

Παρ’όλα αυτά δε διευκρινίζεται στο παρόν στάδιο αν η συγκεκριμένη πρόνοια αφορά νηπιαγωγεία και δημοτικά ή περιλαμβάνει όλες τις βαθμίδες. Πάντως όπως διαφαίνεται το Υπουργείο Παιδείας δε φαίνεται να συμφωνεί με την άποψη για πρόωρη αναστολή λειτουργίας των σχολείων ενώ ήδη υπήρξαν και οι πρώτες έντονες αντιδράσεις από σύνολα οργανωμένων γονέων που αντιτίθενται σε αυτή την πρόταση.

Αυτό που προκαλεί -τουλάχιστον- απορία είναι το γεγονός πως ενώ η επιστημονική/συμβουλευτική ομάδα -δια στόματος μάλιστα του επικεφαλής Δρ. Κωνσταντίνου Τσιούτη- έχει προβεί σε αναφορές για πολιτική απόφαση, δηλώνοντας επί της ουσίας την αντίθεση της με το κλείσιμο των σχολείων, ενώ εν συνεχεία συντάχθηκε πρωτόκολλο που διέπετω από πολύ αυστηρούς περιορισμούς.

Την ίδια ώρα φαίνεται να μη λαμβάνεται υπόψη η άνωθεν σύσταση κάτι που προκαλεί περισσότερη σύγχυση και προβληματισμό για τα κέντρα λήψεως αποφάσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top