ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Φίλιππος: Σάλος στο παλάτι – Μεγάλος οικογενειακός καυγάς πριν την κηδεία

Πρίγκιπας Φίλιππος: Σάλος στο παλάτι – Μεγάλος οικογενειακός καυγάς πριν την κηδεία

Μετά το πρωτοφανές ρήγμα που προκάλεσε το Μegxit, η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας θα ενωθεί ξανά το ερχόμενο Σάββατο στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ για πάνω έξι δεκαετίες - Και ενώ όλοι θα περίμεναν ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά μάλλον δεν υπολόγισαν στον... πόλεμο της στολής!

Άνω κάτω έχει γίνει τις τελευταίες ώρες το παλάτι, αφού όπως μεταδίδει η Daily Mail, η βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει μόνο να αντιμετωπίσει τον χαμό του αγαπημένου της συζύγου αλλά και τα τερτίπια του γιού της Άντριου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο αποκομμένος από τα βασιλικά του καθήκοντα πρίγκιπας Άντριου μετά την εμπλοκή του στην υπόθεση Έπσταϊν, θέλει να εμφανιστεί στην κηδεία του πατέρα του με την στρατιωτική του στολή κάτι που δεν προβλέπεται.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η Βασίλισσα πρέπει να αποφασίσει μέσα σε 24 ώρες για την απάντηση που θα δώσει στον γιό της αφού όλα έχουν διευθετηθεί για την νεκρώσιμη ακολουθία του Φίλλιπου, εκτός από αυτήν τη λεπτομέρεια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι και ο πρίγκιπας Χάρι μετά το Megxit δεν θα παραστεί στην κηδεία με στολή αλλά με κοστούμι που θα φέρει τα παράσημά του.

Η κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου

Η κηδεία του Πρίγκιπα Φιλίππου θα μεταδοθεί το Σάββατο από τα βρετανικά δίκτυα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ,που απέτισαν φόρο τιμής στον παππού τους χθες, αναμένεται να σταθούν δίπλα-δίπλα, στη βασιλική νεκρώσιμη ακολουθία.

Το φέρετρο του δούκα του Εδιμβούργου θα τοποθετηθεί σε ένα ειδικά τροποποιημένο Land Rover, το οποίο ο ίδιος βοήθησε να σχεδιάσει, για να τον μεταφέρει στην τελευταία του κατοικία. Το όχημα θα προχωρήσει αργά στην περιοχή του κάστρου πριν από την κηδεία, καλυμμένο με τη σημαία, ένα στεφάνι από λουλούδια, το ναυτικό καπέλο και το σπαθί του εκλιπόντος.

Η μεταφορά από την είσοδο του κάστρου του Ουίνδσορ μέχρι το παρεκκλήσι θα διαρκέσει 8 λεπτά και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα ακολουθήσουν πεζή, ακολουθώντας το φέρετρο, μαζί με έξι εργαζόμενους του παλατιού.

Τα περισσότερα άτομα από την ακολουθία δεν θα μπουν στο παρεκκλήσι για την κηδεία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Θα μπουν μόνο τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και ο γραμματέας του Δούκα, Αρτσι Μίλερ Μπάκγουελ.

Περίπου 30 συγγενείς αναμένεται να παραβρεθούν στην κηδεία. Στους Βρετανούς έχει δοθεί η οδηγία να μείνουν στα σπίτια του και να παρακολουθήσουν την κηδεία από την τηλεόραση.

Δύσκολες ώρες για Χάρι και Γουίλιαμ

Μία από τις επιθυμίες του δούκα του Εδιμβούργου που εφυγε από τη ζωή λίγο προν κλείσει τα 100 ήταν να ταφεί στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ, με τον γιο του πρίγκιπα Κάρολο να οδηγεί την πομπή και τους εγγονούς του πρίγκιπες Χάρι και Γουίλιαμ να τη συνοδεύουν.

Η τελετή θα ξυπνήσει «δύσκολες μνήμες» στα δύο αδέρφια καθώς είναι βέβαιο ότι θα ανακαλέσουν την πιο επώδυνη στιγμή της ζωής τους, όταν περπάτησαν δηλαδή πίσω από το φέρετρο της μητέρας τους Νταϊάνα στις 6 Σεπτεμβρίου του 1997.

«Ο παππούς τους βρισκόταν δίπλα τους στη διάρκεια της τελετής, δίνοντας τους κουράγιο» είπε μιλώντας στη στήλη Femail της Daily Mail η Πένι Τζούνιορ η οποία έχει γράψει αρκετά βιβλία για την βασιλική οικογένεια. Είναι αναπόφευκτο λέει να θυμηθούν το χαμό της μητέρας τους Νταϊάνα και τις δύσκολες στιγμές που έζησαν τότε και οι δύο ως έφηβοι.

«Θα είναι πιθανότατα μία συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή με αναμνήσεις για όλη την οικογένεια. Είμαι σίγουρη ότι το βάδισμα πίσω από το φέρετρο του παππού τους θα επαναφέρει δύσκολες αναμνήσεις για τον Γουίλιαμ και τον Χάρι από το θάνατο της μητέρας τους. Πιθανότατα θα ξυπνήσει μνήμες και στον πατέρα τους. Και είμαι σίγουρη ότι όλοι τους θα θυμηθούν πως την τελευταία φορά που περπατούσαν πίσω από ένα φέρετρο, ο Δούκας του Εδιμβούργου ήταν εκεί, δίπλα τους και τους εμψύχωνε».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top