ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Το θέμα της AstraZeneca απασχόλησε τους επιδημιολόγους – Όσα είπαν στην τηλεδιάσκεψη – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Το θέμα της AstraZeneca απασχόλησε τους επιδημιολόγους – Όσα είπαν στην τηλεδιάσκεψη – ΒΙΝΤΕΟ

Το θέμα του εμβολίου της AstraZeneca, συζητήθηκε εκτενώς στην χθεσινή (13/04), τηλεδιάσκεψη των επιδημιολόγων.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση», η  καθηγήτρια Παιδιατρικής - Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Δρ. Μαρία Κολιού, περιμένουν την τοποθέτηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, σχετικά με το ενδεχόμενο αναθεώρησης του εμβολιασμού.

«Θα περιμένουμε τον ΕΜΑ ο οποίος μέχρι τις 16 Απριλίου αφού μελετήσει όλα τα στοιχεία που θα προσκομίσουν τα κράτη-μέλη της ΕΕ, θα βγάλει τοποθέτηση. Ευελπιστούμε ότι λίγες μέρες μετά θα βγάλει μια τοποθέτηση. Οι μικρές ηλικίες δεν έχουν φτάσει για να κάνουν εμβόλια. Τώρα εμβολιάζουμε τις μεγάλες ηλικίες που δεν έχουν συγκεκριμένο κίνδυνο από το συγκεκριμένο θέμα. Επομένως δεν υπάρχει λόγος να αποφεύγουν το εμβόλιο οι ηλικίες για τις οποίες ανοίγει αυτή τη στιγμή. Είναι τόσο ασήμαντος ο κίνδυνος που είναι κρίμα να χάνουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν», δήλωσε.

«Για παράδειγμα η Βρετανία πήρε μια απόφαση που δικαιολόγησε ότι η ηλικία κάτω των 30 χρονών έχει και πιο αυξημένο κίνδυνο σε σχέση με πιο μεγάλες ηλικίες αλλά και μικρότερο όφελος από το εμβόλιο. Γι’ αυτό είπαν ότι αυτή την ηλικία θα μπορούσαμε να την εμβολιάσουμε με άλλης τεχνολογίας εμβόλιο. Την ίδια πολιτική αποφάσισε και η Ελλάδα. Άλλες χώρες άκουσαν τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων ο οποίος είπε ότι τα οφέλη από το εμβόλιο ξεπερνούν τους δυνητικούς κινδύνους που είναι αρκετά σπάνιοι αλλά λίγο πιο συχνοί σε μικρότερες ηλικίες», συμπλήρωσε.

Δείτε όσα είπε:

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top