Η Κυβέρνηση Μπάιντεν προχωρά με την πώληση όπλων αξίας 23 δισ. δολαρίων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η Κυβέρνηση Μπάιντεν προχωρά με την πώληση όπλων αξίας 23 δισ. δολαρίων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η Κυβέρνηση του Δημοκρατικού Προέδρου Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε το Κογκρέσο πως θα προχωρήσει στην πώληση όπλων συνολικής αξίας 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων μαχητικών 5ης γενιάς F-35, οπλισμένων τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και άλλου εξοπλισμού, ανέφεραν συνεργάτες κοινοβουλευτικών των ΗΠΑ.


 
Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε ότι η αμερικανική Κυβέρνηση έχει την πρόθεση να προχωρήσει στην πώληση, "παρότι συνεχίζουμε να επανεξετάζουμε τις λεπτομέρειες και να συζητάμε με αξιωματούχους" των ΗΑΕ για τη χρήση των όπλων αυτών.
 
Η Κυβέρνηση του Μπάιντεν ανακοίνωσε όταν ανέλαβε την αναστολή της εκτέλεσης συμβάσεων που είχαν συμφωνηθεί επί των ημερών του προκατόχου του, του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, για να τις εξετάσει.
 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Το ξεκάθαρο μήνυμα για τις υποψήφιες χώρες για την ΕΕ με αποδέκτη την Τουρκία

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Το ξεκάθαρο μήνυμα για τις υποψήφιες χώρες για την ΕΕ με αποδέκτη την Τουρκία

«Όταν τα υποψήφια κράτη ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους ανταποκρίνεται και η ΕΕ, και αυτό ισχύει και για την Τουρκία που είναι υποψήφια χώρα προς ένταξη στην ΕΕ», δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE