ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόσκληση Τατάρ στα «κοινοβουλευτικά» κόμματα για τη Γενεύη

Πρόσκληση Τατάρ στα «κοινοβουλευτικά» κόμματα για τη Γενεύη

Πρόσκληση στους αρχηγούς των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων να ταξιδέψουν στη Γενεύη για την άτυπη διάσκεψη, απηύθυνε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Στο δημοσίευμα της Χαλκίν Σεσί δεν αναφέρεται αν κάποια κόμματα απάντησαν ήδη και ποια ήταν η απάντησή τους.
 
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΓΤΠ, σε συνάντησή του με το «σωματείο των κοινοταρχών Αμμοχώστου» ο κ. Τατάρ επανέλαβε χθες ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θα παραιτηθούν από την κυριαρχία τους και το δικαίωμα της αυτοδιοίκησης.
 
Μετά την εκλογή του ως «πρόεδρος» του ψευδοκράτους, πρόσθεσε, η βούληση του «λαού» σχετικά με το Κυπριακό προβλέπει μια συνεργασία δύο κρατών στην Κύπρο, που ζουν πλάι-πλάι, στη βάση της κυριαρχικής ισότητας.
 
Αναφερόμενος στην άτυπη διάσκεψη 5 στη Γενεύη, ο κ. Τατάρ είπε ότι η τ/κ πλευρά θα συνεχίσει "την εποικοδομητική της στάση για μια λύση που προνοεί τη συνεργασία δύο κρατών, που ζουν πλάι-πλάι, στη βάση της κυριαρχικής ισότητας".
 
Δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς τη συναίνεση της τ/κ πλευράς, συνέχισε λέγοντας ότι η ισχυρότερη χώρα της περιοχής, η Τουρκία βρίσκεται πάντα στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων και οι ενεργές και αποτελεσματικές εγγυήσεις της Τουρκίας καθώς και η κυριαρχία του τουρκοκυπριακού «λαού» είναι εκ των ων ουκ άνευ.
 
Οι εκπρόσωποι του «σωματείου των κοινοταρχών της Αμμοχώστου» εξέφρασαν την πλήρη στήριξη τους στις θέσεις του κ.Τατάρ και του ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στην επικείμενη άτυπη διάσκεψη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top