ΚΟΣΜΟΣ

Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου: «Τελευταίο αντίο» με 30 άτομα – Ποιοι αναμένεται να δώσουν το «παρών»

Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου: «Τελευταίο αντίο» με 30 άτομα – Ποιοι αναμένεται να δώσουν το «παρών»

Παρότι ακούστηκε «γκρίνια» και ετέθησαν ερωτήματα για τη νομιμότητα του ταξιδιού του πρίγκιπα Χάρι στο Λονδίνο, ο Δούκας του Σάσεξ φαίνεται πως θα καταφέρει τελικά να επιστρέψει στην πατρίδα του για να αποχαιρετήσει τον παππού του, πρίγκιπα Φίλιππο, το ερχόμενο Σάββατο, 17 Απριλίου.

Αρκετοί Βρετανοί εμφανίστηκαν ενοχλημένοι που ο Χάρι θα επέστρεφε στη Βρετανία και θα μπορούσε να παρακάμψει την υποχρεωτική καραντίνα, ωστόσο όπως γράφει το βρετανικό δίκτυο Sky News υπάρχει ένα «παραθυράκι» που του το επιτρέπει.

Σύμφωνα με όσα γράφει επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης, όσοι φτάνουν στη Βρετανία από ξένες χώρες πρέπει να αυτό-απομονωθούν για 10 ημέρες.

Εξαιρούνται όσοι θέλουν να δώσουν το «παρών» στην κηδεία κάποιου κοντινού συγγενή –κατηγορία στην οποία εμπίπτει και ο πρίγκιπας Χάρι.

Επιτρέπεται μόνο η μετάβαση στην κηδεία και ο πρίγκιπας Χάρι δεν θα μπορεί να δώσει το «παρών» σε άλλες εκδηλώσεις μνήμης που ενδεχομένως να διοργανωθούν.

Ο Δούκας του Σάσεξ, όμως, θα είναι μόνος του, καθώς η σύζυγός του Μέγκαν, που είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της οικογένειας, δεν έλαβε το «πράσινο φως» από τον γιατρό της για να ταξιδέψει.

Ποιοι άλλοι, όμως, θα βρίσκονται στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου;

Με βάση τους περιορισμούς λόγω κορωνοϊού, μόλις 30 άτομα μπορούν να δώσουν το «παρών» στο τελευταίο αντίο του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ.

Και όπως όλα δείχνουν, η βασιλική οικογένεια δεν έχει καμία διάθεση να παραβιάσει τους κανόνες αυτούς, παρότι το αρχικό σχέδιο για την κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου προέβλεπε 800 καλεσμένους.

Την τελική λίστα, όπως γράφουν βρετανικά ΜΜΕ, αναμένεται να αποφασίσει η ίδια η Βασίλισσα Ελισάβετ.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα ονόματα που αποκλείεται να μείνουν εκτός.

«Αντίο» στον πατέρα τους θα πουν τα τέσσερα παιδιά του ζευγαριού –ο Κάρολος, η Άννα, ο Άντριου και ο Έντουαρντ- και οι σύζυγοί τους.

Το «παρών» αναμένεται να δώσουν και τα οκτώ εγγόνια του πρίγκιπα Φίλιππου και της Ελισάβετ, ωστόσο δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν θα παρευρεθούν και οι σύζυγοί τους.

Το πιθανότερο είναι να βρίσκεται στην κηδεία μόνο η Δούκισσα του Κέμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον, ως μέλλουσα βασίλισσα.

Το Sky News αναφέρει, επίσης, πως είναι πολύ πιθανό η Βασίλισσα να ζητήσει από τα ξαδέλφια της να βρίσκονται στο πλευρό της.

Η μονάρχης διατηρεί, επίσης, πολύ καλές σχέσεις με τα παιδιά της αδελφής της Μαργαρίτας –κάτι που σημαίνει πως και ο Λόρδος του Σνόουντον Ντέιβιντ Άρμστρονγκ Τζόουνς και η Λαίδη Σάρα Τσάτο ενδέχεται να έχουν μια θέση στη λίστα.

Τα 10 δισέγγονα το Φίλιππου και της Ελισάβετ είναι μάλλον απίθανο να βρεθούν στην κηδεία, καθώς είναι όλα μικρής ηλικίας.

Μια ακόμη θέση της λίστας ενδεχομένως να καλυφθεί και από κάποιο αγαπημένο εργαζόμενο στο παλάτι ή κάποιο μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει ήδη δηλώσει πως δεν σκοπεύει να πάει στην κηδεία του Φίλιππου, παραχωρώντας τη θέση του σε κάποιο άλλο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top