ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Tα μέτρα που «κλειδώνουν» για το Πάσχα – Η ανησυχία και το ενδεχόμενο για ‘φρένο’ στις χαλαρώσεις - ΒΙΝΤΕΟ

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Tα μέτρα που «κλειδώνουν» για το Πάσχα – Η ανησυχία και το ενδεχόμενο για ‘φρένο’ στις χαλαρώσεις - ΒΙΝΤΕΟ

Υπάρχει πτώση στα κρούσματα τις τελευταίες μέρες και ελπίζει ότι θα υπάρξει περισσότερη, δηλώνει ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση το πρωί της Δευτέρας, ο Δρ. Καραγιάννης ανέφερε πως είναι δύσκολο να προβλέψεις τι αποτελέσματα θα έχουμε: «Γίνεται πολύ μεγάλος αριθμός τεστ και υπήρξε μια μικρή πτώση. Ελπίζω πως θα δούμε κι’ άλλο τους αριθμούς να πέφτουν, ωστόσο δεν θα είναι δραματική η μείωση

Παράλληλα εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για τους πολίτες που δεν συμμορφώνονται, κυρίως όσοι είναι στενές επαφές κρουσμάτων και δεν περιορίζονται: «Λόγω κούρασης ο κόσμος δεν συμμορφώνεται».

Έντονη ανησυχία παρατηρείται στην αύξηση των νοσηλευόμενων και τον αριθμό των διασωληνωμένων, με τον Δρ. Καραγιάννη να τονίζει πως είναι αυτός ο αριθμός που θα υποδείξει αν πρέπει να τραβήξουν φρένο στις χαλαρώσεις.

Σε ό,τι αφορά το Πάσχα και τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής είπε: «Έχουμε τρεις εβδομάδες ακόμα μέχρι την Αγία εβδομάδα και αν προσέξουμε όλοι και προστατεύουμε την δημόσια υγεία, θεωρώ ότι το Πάσχα θα είναι με κάποιους περιορισμούς, αλλά όχι σαν το περσινό.».

Για διανυκτερεύσεις Κύπριών σε ξενοδοχεία, ο Δρ. Καραγιάννης είπε πως θα συζητηθεί στο επόμενο υπουργικό.

Τέλος για το ενδεχόμενο αυστηρότερων μέτρων, ανέφερε πως μόνο αν φτάσουμε τα 1.000 κρούσματα την ημέρα.

Δείτε όσα είπε:

(https://www.youtube.com/watch?v=qSiLyXBoI-A&t=4s)    (https://www.youtube.com/watch?v=hn66q18RDjo&t=24s_

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλλα, θα έχει σήμερα Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Ρώμη στις 26 και 27 Φεβρουαρίου κατόπιν πρόσκλησης του Ιταλού ομολόγου του. Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνομιλίες στην ιταλική πρωτεύουσα με την Πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι μετά το πέρας των οποίων οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν την πρόθεση των χωρών τους να ξεκινήσουν συζητήσεις για την κατάρτιση ενός κοινού εγγράφου εταιρικής σχέσης, για την αντιμετώπιση σειράς κοινών προτεραιοτήτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE