ΔΝΤ: Ανάγκη ανάδειξης μιας νέας κυβέρνησης στο Λίβανο

ΔΝΤ: Ανάγκη ανάδειξης μιας νέας κυβέρνησης στο Λίβανο

Ο Λίβανος δε μπορεί να εξέλθει από την οικονομική κρίση, χωρίς μια νέα κυβέρνηση που θα μετασχηματίσει τη χώρα και θα υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις, που έχουν τελματωθεί για πολύ καιρό, όπως δήλωσε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Η χώρα δήλωσε αδυναμία πληρωμής του χρέους της, την προηγούμενη χρονιά, προκαλώντας την κάθετη πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του νομίσματος της. Η οικονομία του Λιβάνου συρρικνώθηκε κατά 25% το 2020, σύμφωνα με μία αναφορά του ΔΝΤ, που δημοσιοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ένα πολιτικό αδιέξοδο γύρω από το σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης, έγινε ακόμη μεγαλύτερο τους προηγούμενους μήνες, καθυστερώντας την έναρξη συνομιλιών δανειοδότησης με το ΔΝΤ. «Η αλλαγή της κατεύθυνσης, δε μπορεί να γίνει αποσπασματικά. Απαιτεί μία συνολική προσέγγιση», δήλωσε στο Reuters, ο Τζιχάντ Αζούρ, διευθυντής του ΔΝΤ, για τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης στο Breitbart: «Μεγάλο εμπόδιο» ο Ερντογάν στο Κυπριακό – Μόνη εκτός συνεργασιών η Τουρκία

Χριστοδουλίδης στο Breitbart: «Μεγάλο εμπόδιο» ο Ερντογάν στο Κυπριακό – Μόνη εκτός συνεργασιών η Τουρκία

Σαφές μήνυμα για τον στρατηγικό προσανατολισμό της Κύπρου προς τις Ηνωμένες Πολιτείες έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέντευξή του στο Breitbart News, η οποία αναδημοσιεύθηκε και από τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ στο Truth Social.

BEST OF TOTHEMAONLINE