ΔΝΤ: Ανάγκη ανάδειξης μιας νέας κυβέρνησης στο Λίβανο

ΔΝΤ: Ανάγκη ανάδειξης μιας νέας κυβέρνησης στο Λίβανο

Ο Λίβανος δε μπορεί να εξέλθει από την οικονομική κρίση, χωρίς μια νέα κυβέρνηση που θα μετασχηματίσει τη χώρα και θα υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις, που έχουν τελματωθεί για πολύ καιρό, όπως δήλωσε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Η χώρα δήλωσε αδυναμία πληρωμής του χρέους της, την προηγούμενη χρονιά, προκαλώντας την κάθετη πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του νομίσματος της. Η οικονομία του Λιβάνου συρρικνώθηκε κατά 25% το 2020, σύμφωνα με μία αναφορά του ΔΝΤ, που δημοσιοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ένα πολιτικό αδιέξοδο γύρω από το σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης, έγινε ακόμη μεγαλύτερο τους προηγούμενους μήνες, καθυστερώντας την έναρξη συνομιλιών δανειοδότησης με το ΔΝΤ. «Η αλλαγή της κατεύθυνσης, δε μπορεί να γίνει αποσπασματικά. Απαιτεί μία συνολική προσέγγιση», δήλωσε στο Reuters, ο Τζιχάντ Αζούρ, διευθυντής του ΔΝΤ, για τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο πανικός στο ΑΚΕΛ για τις διαρροές προς ΑΛΜΑ, το παρασκήνιο φωτιά πριν τις κάλπες και το παράθυρο Οδυσσέα προς Στεφάνου

Ο πανικός στο ΑΚΕΛ για τις διαρροές προς ΑΛΜΑ, το παρασκήνιο φωτιά πριν τις κάλπες και το παράθυρο Οδυσσέα προς Στεφάνου

Δέκα ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της 24ης Μαΐου, το πολιτικό σκηνικό μυρίζει ήδη… μπαρούτι. Οι βουλευτικές εκλογές δεν εξελίσσονται πλέον μόνο σε μάχη ποσοστών και εδρών, αλλά σε ένα σύνθετο πολιτικό θρίλερ εξουσίας, συμμαχιών και παρασκηνίου, με το βλέμμα πολλών να στρέφεται ήδη στην επόμενη ημέρα και κυρίως στη μάχη για την Προεδρία της Βουλής.

BEST OF TOTHEMAONLINE