ΔΝΤ: Ανάγκη ανάδειξης μιας νέας κυβέρνησης στο Λίβανο

ΔΝΤ: Ανάγκη ανάδειξης μιας νέας κυβέρνησης στο Λίβανο

Ο Λίβανος δε μπορεί να εξέλθει από την οικονομική κρίση, χωρίς μια νέα κυβέρνηση που θα μετασχηματίσει τη χώρα και θα υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις, που έχουν τελματωθεί για πολύ καιρό, όπως δήλωσε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Η χώρα δήλωσε αδυναμία πληρωμής του χρέους της, την προηγούμενη χρονιά, προκαλώντας την κάθετη πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του νομίσματος της. Η οικονομία του Λιβάνου συρρικνώθηκε κατά 25% το 2020, σύμφωνα με μία αναφορά του ΔΝΤ, που δημοσιοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ένα πολιτικό αδιέξοδο γύρω από το σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης, έγινε ακόμη μεγαλύτερο τους προηγούμενους μήνες, καθυστερώντας την έναρξη συνομιλιών δανειοδότησης με το ΔΝΤ. «Η αλλαγή της κατεύθυνσης, δε μπορεί να γίνει αποσπασματικά. Απαιτεί μία συνολική προσέγγιση», δήλωσε στο Reuters, ο Τζιχάντ Αζούρ, διευθυντής του ΔΝΤ, για τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επιστολή-μήνυμα του ΔΗΚΟ προς τον Χριστοδουλίδη: Ανασχηματισμός, διορισμοί και βλέμμα στο 2028 - Στο Προεδρικό σήμερα η Γραμματεία του κόμματος

Η επιστολή-μήνυμα του ΔΗΚΟ προς τον Χριστοδουλίδη: Ανασχηματισμός, διορισμοί και βλέμμα στο 2028 - Στο Προεδρικό σήμερα η Γραμματεία του κόμματος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες μεταξύ του ΔΗΚΟ και του Προεδρικού, μετά τη δημοσιοποίηση από την εφημερίδα Πολίτης της εμπιστευτικής επιστολής που απέστειλε ο πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Η υπόθεση, αποκτά πλέον ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το απόγευμα η Γραμματεία του ΔΗΚΟ μεταβαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο για άμεση συνάντηση, με τον Πρόεδρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE