ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαιρετίζει την κατοχύρωση του χαλλουμιού το ΕΒΕ Λάρνακας

Χαιρετίζει την κατοχύρωση του χαλλουμιού το ΕΒΕ Λάρνακας

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕ) Λάρνακας χαιρετίζει την κατοχύρωση του χαλλουμιού από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) καλώντας παράλληλα όλους σε συνεργασία για την αντιμετώπιση των υποχρεώσεων που δημιουργούν οι υφιστάμενοι όροι του φακέλου.  

 
Σε ανακοίνωση το ΕΒΕΛ αναφέρει πως «η απόφαση κατοχύρωσης του χαλλουμιού αποτελεί μια μακρόχρονη προσπάθεια η οποία μπορεί μακροπρόθεσμα να δώσει σημαντικά οφέλη στην τυροκομεία, την γεωργοκτηνοτροφία και στις εξαγωγές του κυπριακού τυριού (χαλλούμι) με δεδομένο την συλλογική και ορθή διαχείριση των θεμάτων και των πρακτικών που έχουν δημιουργηθεί».
 
Χαρακτηρίζει «σημαντική την απόφαση αναγνώρισης και κατοχύρωσης του κορυφαίου κυπριακού προϊόντος και σαν τέτοια αποτελεί για μας σημαντικό γεγονός για την κυπριακή οικονομία. Παράμετροι όμως της εφαρμογής του φακέλου όπως π.χ. τα ποσοστά αγελαδινού και αιγινού γάλακτος, στα οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί η κυπριακή κτηνοτροφία και κατ’ επέκταση η τυροκομία, είναι φυσιολογικό να προκαλούν έντονο προβληματισμό στους κύπριους τυροκόμους».
 
Το Επιμελητήριο εκφράζει, μεταξύ άλλων, την πεποίθηση πως «το μεγαλύτερο λάθος σήμερα, είναι να θεωρήσουμε ότι η έγκριση του φακέλου είναι το τέλος της προσπάθειας. Δεν αποτελεί το τέλος αλλά την αρχή της προσπάθειας, ούτως ώστε αυτή η επιτυχία να αποτελέσει το γεγονός που θα φέρει την πραγματική συνεργασία μεταξύ των αρμοδίων Υπουργείων, τυροκόμων, αγελαδοτρόφων, αιγοπροβατοτρόφων και άλλων για την αντιμετώπιση της πρόκλησης αυτής της συμφωνίας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top