Πέθανε ο Νίκος Μαγγίνας - Σε πένθος το 'Φανάρι'

Πέθανε ο Νίκος Μαγγίνας - Σε πένθος το 'Φανάρι'

Σε πένθος βύθισε το Φανάρι η είδηση της απώλειας του προσωπικού φωτογράφου του Οικουμενικού Πατριάρχη, Νίκου Μαγγίνα ο οποίος έφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα σε ηλικία 68 ετών.


Ο Νίκος Μαγγίνας ήταν γέννημα θρέμμα Κων/πολης, αποφοίτησε το Λύκειο του Ζωγραφείου. Η μητέρα του ήταν Διευθύντρια του Ορφανοτροφείου Πριγκήπου. Από την περίοδο του Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα άρχισε να υπηρετεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο και αφοσίωσε τη ζωή του στην εκκλησιαστική ζωή του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το 1991 με το που εξελέγη ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ήταν από τα πρόσωπα που βρέθηκαν αμέσως στο πλευρό του, θεωρείτο από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του, ο άνθρωπος που τα προλάβαινε όλα. Ταξίδευε μαζί του επί 30 χρόνια της Πατριαρχίας του, σε όλες του τις επισκέψεις ανά τον κόσμο και ήταν ο πιο συχνός συνομιλητής του. Πραγματοποίησε πολλές εκθέσεις, οι φωτογραφίες του ήταν μοναδικά ντοκουμέντα και δημοσιεύονταν σε πολλά βιβλία. Είχε έναν αδελφό, τον Κωνσταντίνο Μαγγίνα, ο οποίος είναι καθηγητής στον Καναδά. 

Το 2012 ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον τίμησε για την προσφορά του στην ελληνική ομογένεια απονέμοντάς του τον Σταυρό του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου. 

Η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη στο κοιμητήριο του Σισλί Κων/πολης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Παραίτηση Σιζόπουλου από την προεδρία της ΕΔΕΚ - Σε φορτισμένο κλίμα η ανακοίνωσή του- 1η Ιουνίου οι εκλογές - Οι «μνηστήρες»

Παραίτηση Σιζόπουλου από την προεδρία της ΕΔΕΚ - Σε φορτισμένο κλίμα η ανακοίνωσή του- 1η Ιουνίου οι εκλογές - Οι «μνηστήρες»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην ΕΔΕΚ, μετά την απόφαση του Προέδρου του κόμματος Μαρίνου Σιζόπουλου, να αποχωρήσει από την προεδρία του κόμματος άμεσα, πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2026. Η ανακοίνωσή από τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, με κύριο θέμα το κυπριακό, οι εξελίξεις μετά τη διάσκεψη της Γενεύης και ενόψει της νέας διάσκεψης, τον ερχόμενο Ιούλιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE