Τέσσερις χιλιάδες νέα ραντεβού για εμβολιασμό διευθετήθηκαν - Ποιο εμβόλιο προτίμησε η πλειοψηφία;

Τέσσερις χιλιάδες νέα ραντεβού για εμβολιασμό διευθετήθηκαν - Ποιο εμβόλιο προτίμησε η πλειοψηφία;

Τέσσερις χιλιάδες νέα ραντεβού για εμβολιασμό διευθετήθηκαν σήμερα μέχρι τις 09:00, μέσω της Πύλης Εμβολιασμού, στο πλαίσιο υλοποίησης του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού για την COVID-19, εκ των οποίων τα 3.200 κλείστηκαν με το εμβόλιο της Pfizer.


Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, μέχρι τις 09:00 είχαν κλείσει 3.200 ραντεβού με το εμβόλιο της Pfizer και 800 με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σημειώνεται ότι η Πύλη έχει ανοίξει σήμερα από τις 08:00 για τα άτομα ηλικίας 57 και 58 ετών μόνο και θα κλείσει στις 20:00

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, τα διαθέσιμα ραντεβού ήταν 15.000 και αφορούν μόνο τα άτομα 57 και 58 ετών. 

Διευκρινίζεται ότι για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (59 ετών και άνω) η Πύλη Εμβολιασμού δεν θα είναι διαθέσιμη στην παρούσα φάση.

Σημειώνει ότι η αλλαγή στον προγραμματισμό γίνεται με στόχο να συνεχιστεί η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού και λόγω της μη επίλυσης προς το παρόν των τεχνικών προβλημάτων, που προέκυψαν στην Πύλη Εμβολιασμού.

Αναφέρει ακόμα ότι στο εξής και μέχρι να επιλυθούν τα τεχνικά ζητήματα από το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, η διάθεση των ραντεβού θα γίνεται μόνο για νέες ηλικιακές ομάδες, που θα ανακοινώνονται εκ των προτέρων.
 
Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι η επαναφορά το συντομότερο δυνατό της προηγούμενης διαδικασίας, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα και στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, που δεν έχουν προβεί σε προγραμματισμό του εμβολιασμού τους, να το πράξουν.

Πηγή: KΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

Στη σημασία της αποκλιμάκωσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV, την ανάγκη για συντονισμό της ΕΕ, χωρών της περιοχής αλλά και των ΗΠΑ για να επιτευχθεί διά της διπλωματικής οδού κατάπαυση του πυρός. Αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές, είπε, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενός «συνασπισμού προθύμων» για να παρουσιαστεί ένα σχέδιο αποκλιμάκωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE