Οργή και καχυποψία στην Άγκυρα για το ισραηλινό αντι-αεροπορικό σύστημα στην Κύπρο
Η τουρκική αρθρογραφία για την ανάπτυξη του ισραηλινού συστήματος Barak MX στην Κυπριακή Δημοκρατία κινείται σε τόνους καταγγελτικούς και δραματικούς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκκληση στον κόσμο να εμβολιαστεί, απηύθυνε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε επίσκεψη στο ΓΝ Αμμοχώστου
Προτεραιότητα για διευθέτηση ραντεβού για εμβολιασμό κατά της COVID-19 θα έχουν το Σάββατο, 10 Απριλίου, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, τα άτομα ηλικίας 57 και 58 ετών μόνο. Για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (59 ετών και άνω) η Πύλη Εμβολιασμού δεν θα είναι διαθέσιμη στην παρούσα φάση. Θα διατεθούν 15,000 ραντεβού για εμβολιασμό στα Εμβολιαστικά Κέντρα που λειτουργούν παγκύπρια.
Η πιο πάνω αλλαγή στον προγραμματισμό γίνεται με στόχο να συνεχιστεί η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού και λόγω της μη επίλυσης προς το παρόν των τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν στην Πύλη Εμβολιασμού. Σημειώνεται δε πως στο εξής και μέχρι να επιλυθούν τα τεχνικά ζητήματα από το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, η διάθεση των ραντεβού θα γίνεται μόνο για νέες ηλικιακές ομάδες που θα ανακοινώνονται εκ των προτέρων.
Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι η επαναφορά το συντομότερο δυνατό της προηγούμενης διαδικασίας, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα και στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που δεν έχουν προβεί σε προγραμματισμό του εμβολιασμού τους, να το πράξουν.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις