ΕΛΛΑΔΑ

Απεβίωσε από κορωνοϊό ο πρώην πρόεδρος και ΓΓ του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής

Απεβίωσε από κορωνοϊό ο πρώην πρόεδρος και ΓΓ του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής

Έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Πέμπτης (8/4/21), νικημένος από τον κορωνοϊό, ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και τέως γενικός γραμματέας, Βασίλης Σεβαστής, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΟΕΑΣ.


«Απέραντη θλίψη προκάλεσε στην οικογένεια του στίβου ο θάνατος του Βασίλη Σεβαστή. Ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας έφυγε σήμερα από τη ζωή στα 72 του χρόνια, ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο Σωτηρία, λόγω του ιού covid-19. Ο θάνατός του προκάλεσε τη θλίψη όχι μόνο της οικογένειας του στίβου, αλλά του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα, δεδομένου του ότι για περισσότερα από 50 χρονιά αφιέρωσε τη ζωή του σε αυτόν», σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ.
 
Ο Βασίλης Σεβαστής γεννήθηκε στις 27 Μαΐου του 1949 και ως αθλητής ξεχώρισε στο αγώνισμα του δεκάθλου. Υπήρξε καθηγητής φυσικής αγωγής, προπονητής στίβου και αθλητικός παράγοντας σε διάφορα πόστα.
 
Το 1971 αναδείχθηκε «χρυσός» στους Μεσογειακούς Αγώνες στη Σμύρνη, ενώ ένα χρόνο μετά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες στην ίδια πόλη. Το 1969 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού, όπου κατέλαβε την 19η θέση με 6.120 βαθμούς. Στη διάρκεια της καριέρας του βελτίωσε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στο Δέκαθλο με 7.043 β. το 1970 και 7.312 το 1972.
 
Ανέλαβε την ηγεσία της Ομοσπονδίας το 1997 και κατάφερε να την αναγεννήσει σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο. Στη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος και από το 2012 κι έπειτα από τη θέση του γενικού γραμματέα, θεσπίστηκαν μια σειρά από δράσεις, που άλλαξαν τον τρόπο λειτουργίας και ροής της ομοσπονδίας. Η προσφορά του στον αθλητισμό, στον στίβο, στους αθλητές και τα σωματεία είναι μεγάλη και το κενό που αφήνει ο θάνατος του δυσαναπλήρωτο».
 
Η ΚΟΕΑΣ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και απευθύνει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του και την οικογένεια του ελληνικού στίβου, για την απώλεια ενός πραγματικού φίλου του κυπριακού στίβου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top