ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

«Πρεμιέρα» για το εμβόλιο της Moderna στη Βρετανία

«Πρεμιέρα» για το εμβόλιο της Moderna στη Βρετανία

Για πρώτη φορά θα χορηγηθεί εντός της ημέρας στο Ηνωμένο Βασίλειο το εμβόλιο της εταιρείας Moderna κατά του κορωνοϊού.


Οι πρώτες δόσεις θα χορηγηθούν σε πολίτες στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Ουαλίας στην πόλη Καρμάρδεν, ενώ συνολικά σε εμβολιαστικά κέντρα έχουν διανεμηθεί 5.000 δόσεις.

Είναι το τρίτο κατά σειρά εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που έχει λάβει έγκριση χρήσης στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων, μετά από εκείνα της Pfizer και της AstraZeneca.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει αγοράσει συνολικά 17 εκ. δόσεις του εμβολίου της Moderna, ικανές για να καλύψουν 8,5 εκ. πολίτες. 

Οι κλινικές δοκιμές τρίτης φάσης του σκευάσματος έχουν δείξει πως είναι 100% αποτελεσματικό έναντι της αποτροπή βαριάς νόσησης από COVID-19.

Το εμβόλιο θα αρχίσει να χορηγείται στην Αγγλία περίπου την τρίτη εβδομάδα του Απριλίου, όπως είπε χθες ο Υφυπουργός Υγείας Ναντίμ Ζαχάουι, ενώ οι πρώτες δόσεις έχουν ήδη αποσταλεί στη Σκωτία.

Ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε χαρούμενος για το νέο εμβόλιο και κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν για τον εμβολιασμό τους όταν κληθούν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top