Παρέμβαση του Προέδρου ζητά το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάτω Πύργου μετά το περιστατικό παρεμπόδισης ασθενοφόρου

Παρέμβαση του Προέδρου ζητά το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάτω Πύργου μετά το περιστατικό παρεμπόδισης ασθενοφόρου

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καλεί το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάτω Πύργου Τηλλυρίας να παρέμβει άμεσα για το θέμα της διέλευσης των κατοίκων της ακριτικής Τηλλυρίας, μετά το περιστατικό με την παρεμπόδιση της διέλευσης ασθενοφόρου μέσω των κατεχομένων, κατά την επιστροφή του από τη Λευκωσία, όπου μετέφερε ασθενή.

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο Πρόεδρος του Κ.Σ. Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκος Κλεάνθους αναφέρει πως μετά το χτεσινό επεισόδιο με την απαγόρευση του ασθενοφόρου να περάσει στις κατεχόμενες περιοχές «ξεχείλισε το ποτήρι για τους κατοίκους της ακριτικής Τηλλυρίας η οποία υποφέρει από τον τουρκικό επεκτατισμό από το 1964».

Θέλω, προσθέτει στην ανακοίνωση του, «να καλέσω την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει προσωπικά προς επίλυση του θέματος σήμερα, όχι μόνο της διέλευσης του ασθενοφόρου, αλλά και της διέλευσης των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι μεταβαίνουν καθημερινά στην Λευκωσία, είτε για τις δουλειές τους, είτε για ιατρικούς σκοπούς, είτε για τα φροντιστήρια των παιδιών τους».

Θεωρούμε απαράδεκτο, συνέχισε, “να μπαινοβγαίνουν στις ελεύθερες περιοχές 2.000 Τουρκοκύπριοι κάθε πρωί και να επιστρέφουν το απόγευμα, τη στιγμή που στους κατοίκους της Τηλλυρίας δεν επιτρέπεται, ούτε η διέλευση του ασθενοφόρου”.

O κ. Κλεάνθους κάλεσε εκ νέου την Κυβέρνηση για επίλυση του θέματος, διαφορετικά, όπως είπε «οι κάτοικοι της περιοχής είναι έτοιμοι να αντιδράσουν δυναμικά».

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ με τον θάνατο καθηγήτριας στην Θεσσαλονίκη: Υπέστη εγκεφαλικό μετά από bullying - «Της πετούσαν μπουκάλια και βιβλία»
Οικογενειακή τραγωδία: Μητέρα σκότωσε τα δύο παιδιά της ενώ ο σύζυγός της έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι στη νότια Αμερική
Νέο ξενοδοχείο ανοίγει τις πόρτες του και μας υποδέχεται - Δείτε σε ποια περιοχή και πότε - Φωτογραφίες
VIDEO: Σειρήνες στη Βάση Ακρωτηρίου - Βρετανίδα σύζυγος στρατιωτικού αφηγείται τη δραματική νύχτα με τις κόρες της - «Κάναμε φωλιά...»
Όξφορντ: Πένθος για 15χρονη αθλήτρια - Άφησε την τελευταία της πνοή κατά την διάρκεια αγώνα
Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων σε αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής - Όλες οι πληροφορίες
Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο Ανώτερου Υπαστυνόμου - Η παράκληση της οικογένειας για την κηδεία - Δείτε φωτογραφία του

 

 

 

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Μέση Ανατολή, την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει κύμα επιθέσεων και το Ιράν απαντά με μπαράζ πυραύλων και drones. Στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο, βρέθηκαν οι ηγέτες της Ελλάδας και Γαλλίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE