Θεοπέμπτου: Η Λευκωσία να επιμείνει στην εμπλοκή της ΕΕ στην Πενταμερή

Θεοπέμπτου: Η Λευκωσία να επιμείνει στην εμπλοκή της ΕΕ στην Πενταμερή

Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών αναμένει από την ΕΕ να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στην πενταμερή συνάντηση στην Γενεύη και από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να επιμείνει στην εμπλοκή της ΕΕ.


Ο Πρόεδρος των Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου σε δηλώσεις στη Βουλή ανέφερε ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών μεταβαίνει στη Γενεύη με έντονη ανησυχία για την επόμενη μέρα στο Κυπριακό.

"Αναμένουμε κατά τη σημερινή κρίσιμη συνάντηση της ηγεσίας της Ε.Ε στην Άγκυρα, όπως ξεκαθαρίσει το σκηνικό για την παρουσία και συμμετοχή της ΕΕ στην Πενταμερή στην Γενεύη. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να επιμείνει στην εμπλοκή της ΕΕ για αποτελεσματική και ουσιαστική στήριξη", δήλωσε ο κ. Θεοπέμπτου.

Ανέφερε ότι η προβολή της απαράδεκτης εισήγησης της Τουρκίας για δύο κράτη "δεν πρέπει να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης για αποδοχή της όποιας υποχώρησης".

"Σωστά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προειδοποιεί για Βέτο έναντι των απαιτήσεων της Τουρκίας", κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.