ΥΓΕΙΑ

Ένας στους δύο πολίτες της ΕΕ αναζήτησε πληροφορίες για την υγεία στο διαδίκτυο το 2020

Ένας στους δύο πολίτες της ΕΕ αναζήτησε πληροφορίες για την υγεία στο διαδίκτυο το 2020

Ένας στους δύο πολίτες της ΕΕ (55%) ηλικίας 16-74 ετών ανέφερε ότι αναζήτησε διαδικτυακές πληροφορίες για την υγεία, που σχετίζονται με τραυματισμούς, ασθένειες, διατροφή, βελτίωση της υγείας ή παρόμοιες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ για το 2020.

Το ποσοστό αυτό ήταν δύο ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από το προηγούμενο έτος (53%) και κατά 21 μονάδες από το 2010 (34%).

Επιπλέον, το 20% των πολιτών της ΕΕ ανέφεραν ότι έχουν κλείσει ραντεβού με έναν επαγγελματία μέσω του Διαδικτύου. Λιγότεροι (13%) είχαν πρόσβαση σε άλλες υπηρεσίες υγείας μέσω ιστότοπου ή εφαρμογής αντί να επισκέπτονται το νοσοκομείο ή γιατρό αυτοπροσώπως, ενώ το 11% των πολιτών είχαν πρόσβαση στο προσωπικό τους αρχείο υγείας στο Διαδίκτυο.

Το ποσοστό των ατόμων που αναζητούν πληροφορίες για την υγεία στο Διαδίκτυο για ιδιωτικούς σκοπούς ποικίλλει μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Το 2020, το υψηλότερο ποσοστό καταγράφηκε στη Φινλανδία, όπου το 77% των ατόμων ηλικίας 16-74 ετών πραγματοποίησαν αναζήτηση στο Διαδίκτυο για θέματα που σχετίζονται με την υγεία τους τελευταίους τρεις μήνες πριν από την έρευνα, ακολουθούμενο από τις Κάτω Χώρες (76%), τη Δανία (72% ) και τη Γερμανία (70%). Στην Κύπρο το ποσοστό αυτό είναι 61%.

Αντίθετα, τα χαμηλότερα μερίδια παρατηρήθηκαν στη Ρουμανία (28%), στη Βουλγαρία (29%), στην Ιταλία (35%, στοιχεία 2019) και στην Πολωνία (43%).

Κατά την τελευταία δεκαετία, το μερίδιο των ατόμων που αναζητούν πληροφορίες για την υγεία στο Διαδίκτυο έχει αυξηθεί στη συντριπτική πλειονότητα των κρατών μελών της ΕΕ. Η υψηλότερη αύξηση στον αριθμό ατόμων που αναζητούν πληροφορίες για την υγεία στο Διαδίκτυο καταγράφηκε στην Τσεχία (+41 μονάδες) και την Κύπρο (+40 μονάδες). Ακολουθούν η Ισπανία (+34), η Ιρλανδία και τη Κροατία (και οι δύο + 33 μονάδες).

(KYΠΕ/

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top