Το Υπουργείο Εσωτερικών χαιρετίζει τη συνεργασία του Δήμου Γεροσκήπου με τον Δήμο Πάφου για κοινά έργα

Το Υπουργείο Εσωτερικών χαιρετίζει τη συνεργασία του Δήμου Γεροσκήπου με τον Δήμο Πάφου για κοινά έργα

Το Υπουργείο Εσωτερικών  με ανακοίνωση χαιρετίζει τη συνεργασία του Δήμου Γεροσκήπου με τον Δήμο Πάφου και την ανάληψη εκτέλεσης κοινών έργων υποδομής δημοσίων συγκοινωνιών και δημόσιας υγιεινής δαπάνης 7,6 εκατομμυρίων ευρώ που περιλαμβάνουν σύγχρονους σταθμούς λεωφορείων, σταθμούς μετεπιβίβασης, τοποθέτηση 196 έξυπνες στάσεις λεωφορείων αλλά και 30 σύγχρονους χώρους υγιεινής και απαντά «στις ακραίες τοποθετήσεις όπως της Ομάδας Πρωτοβουλίας Γεροσκήπου που εκφράζεται με λανθασμένες, παραπλανητικές και ασαφείς τοποθετήσεις».

 
Στην ανακοίνωση, σημειώνεται ότι για την Κυβέρνηση η μείωση του αριθμού των Δήμων ποτέ δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά το απαραίτητο μέσο και το όχημα μετάβασης στην εποχή του εκσυγχρονισμού και της μετάβασης σε νέες οντότητες, οικονομικά βιώσιμες και  διοικητικά αυτοτελείς.
 
Με αυτά τα έργα και τις συνέργειες προάγεται το καλώς νοούμενο συμφέρον των δημοτών με την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών στο χαμηλότερο δυνατό κόστος, παρατηρεί το Υπουργείο Εσωτερικών προσθέτοντας ότι αυτή την προσπάθεια η Κυβέρνηση αλλά και το σύνολο των κοινοβουλευτικών κομμάτων προκρίνουν στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης μεταρρύθμισης.
 
Συνεχίζοντας αναφέρει ότι η αναφορά σε αντιδημοκρατικό σχεδιασμό συνένωσης Δήμων, σε δήθεν παραβίαση των προνοιών του Περί Δήμων Νόμου εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά πολύ περισσότερο σε μη συμμόρφωση με την Ευρωπαϊκή χάρτα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δείχνει απλά έκφραση εμπάθειας και εμμονής σε κατεστημένα.
 
Προσθέτει ότι η επίκληση «στέρησης από το Υπουργείο Εσωτερικών του δικαιώματος της Βουλής να ασκήσει το συνταγματικό της δικαίωμα επί των Νομοσχεδίων» δείχνει απλά είτε άγνοια των προνοιών του Συντάγματος και της Νομοθεσίας, είτε ηθελημένη παραποίηση για δημιουργία εντυπώσεων.
 
Αναφέρει περαιτέρω ότι ο δημότης της Γεροσκήπου για τις υπηρεσίες που του προσφέρονται σήμερα επιβαρύνεται ετησίως με 459 ευρώ ενώ στο ενδεχόμενο συνένωσης με τον Δήμο Πάφου η επιβάρυνση για τις ίδιες ή και ποιοτικότερες υπηρεσίες θα μειωθεί κατά 57% στα 192 ευρώ.
 
Στην ανακοίνωση παρατίθεται η θέση πως θα ήταν ορθότερο αντί οι υπογράφοντες την επιστολή να διερωτώνται εάν ο Υπουργός Εσωτερικών «έχασε κάθε ίχνος αξιοπιστίας και αντικειμενικότητας» να ρωτήσουν τους δημότες της Γεροσκήπου εάν τους βρίσκουν σύμφωνους οι χρεώσεις που σήμερα καταβάλουν και εάν διαφωνούν με τις σωστές συνέργειες που αναπτύσσονται με τον όμορο γειτονικό τους Δήμο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE