ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πρώτη αντίδραση του Πανίκκου Σταυριανού - «Δεν έτυχα οποιασδήποτε προνομιακής ή ευνοϊκής μεταχείρισης»

Η πρώτη αντίδραση του Πανίκκου Σταυριανού - «Δεν έτυχα οποιασδήποτε προνομιακής ή ευνοϊκής μεταχείρισης»

Σε διευκρινιστική δήλωση προέβη ο πρώην βουλευτής Πανίκκος Α. Σταυριανός σε σχέση με το θέμα της δημοσίευσης της απόφασης της Βουλής για την αναδιάρθρωση των δανείων Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων, εκφράζοντας δυσαρέσκεια σε σχέση με την απόφαση να δημοσιεύσει η Βουλή δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που τον αφορούν, χωρίς να τον ενημερώσει προηγουμένως ως όφειλε και χωρίς να τον καλέσει ενώ είχε το χρόνο και υποχρέωση να ζητήσει τις δικές του θέσεις στο θέμα.


Αφού σημειώνει πως οι αρχές της διαφάνειας επιβάλλουν το καθολικό έλεγχο κάθε δημοσίου προσώπου μηδενός εξαιρουμένου και τονίζοντας ότι όσοι ζητούμε από τους πολίτες να μας εμπιστευτούν, οφείλουμε να σεβόμαστε τις ανεξάρτητες αρχές του Κράτους Δικαίου όταν αυτές εφαρμόζονται στα πλαίσια των νόμων και των κανονισμών, ο κ. Σταυριανός σημειώνει πως οποιοσδήποτε εξετάσει αντικειμενικά και πάνω από όλα δίκαια τα γεγονότα , θα αντιληφθεί ότι "σε καμία περίπτωση δεν έτυχα οποιασδήποτε προνομιακής ή ευνοϊκής μεταχείρισης ή εκμεταλλεύτηκα το αξίωμα μου είτε από το Συνεργατισμό, ή την ΚΕΔΙΠΕΣ ή την ALTAMIRA ή από άλλο τραπεζικό ίδρυμα".

"Λειτούργησα όπως κάθε πολίτης και ως οικογενειάρχης στο πλαίσιο των νόμων και των κανονισμών χωρίς καμία εύνοια.
Νιώθω αναγκασμένος, αφού δεν κλήθηκα ποτέ από τη Βουλή να δώσω εξηγήσεις, παρά τις αντίθετες συστάσεις της Επιτρόπου προστασίας Δεδομένου Προσωπικού Χαρακτήρα, να αναφέρω ότι η Βουλή συμπεριφέρθηκε και ως κατήγορος και ως δικαστής και το παραδέχεται εξάλλου μέσα από την ανάλυση της απόφασής της, αφού αναφέρει ότι η δημοσιοποίηση των ονομάτων δεν αποδεικνύει οτιδήποτε μεμπτό για τα πρόσωπα που δημοσίως εκθέτονται", αναφέρει.

Στη δήλωσή του σημειώνει πως δεν έχει μη εξυπηρετούμενο δάνειο στην ΚΕΔΙΠΕΣ ή την ALTAMIRA γιατί έκανε αναδιάρθρωση στο πλαίσιο των νόμων και κανονισμών όπως δυστυχώς αναγκάστηκε η πλειονότητα των οικογενειών των συμπολιτών του "και δεν έτυχε καμίας ευνοϊκής μεταχείρισης".

Εξηγεί ότι κατά τις δύο θητείες ως βουλευτής (2006-2016) κατέθεσε αναλυτικά δηλώσεις Πόθεν Έσχες με πλήρη λεπτομέρεια και διαφάνεια όσον αφορά τόσο τα εν’ λόγω δάνεια που είχε συνάψει εκείνη την περίοδο, τα οποία ήταν σε διαφορετικές ημερομηνίες και αφορούσαν και το δάνειο για την πρώτη και μόνη κατοικία της οικογένειας του, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στην ανακοίνωση της Βουλής.

Ο κ. Σταυριανός στη δήλωσή του σημειώνει ότι οι δόσεις των δανείων του αποπληρώνονταν, "όμως συνεπεία της οικονομικής κρίσης και άλλων προσωπικών προβλημάτων και οικογενειακών υποχρεώσεων (έχει δύο παιδιά φοιτητές στο εξωτερικό) αναγκαστικά αιτήθηκε αναδιάρθρωση ακολουθώντας πάντα τις νόμιμες διαδικασίες, όπως οι πλείστοι συμπολίτες μας".

"Το σχέδιο αναδιάρθρωσης στο οποίο γίνεται αναφορά στο πρόσωπο μου και σε συγγενικό μου πρόσωπο, αφορά και το δάνειο της πρώτης κατοικίας μου, συμφωνήθηκε και εγκρίθηκε πέρσι (2020), περίοδο κατά την οποία δεν κατείχα οποιοδήποτε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα και αποπληρώνεται κανονικά", αναφέρει.

Ο πρώην Βουλευτής σημειώνει ότι δεν έχει πλέον μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις στην ΚΕΔΙΠΕΣ ή την ALTAMIRA που να αφορούν δάνεια στον Συνεργατισμό και επαναλαμβάνει ότι για σκοπούς εξασφάλισης της αναδιάρθρωσης των δανείων του, "τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, υπάρχουν οι εξασφαλίσεις οι οποίες καλύπτουν πλήρως τη συμφωνία και η αναδιάρθρωση των δανείων μου αποπληρώνεται κανονικά.

Δεν μου έχει χαριστεί κανένα ποσό και ούτε έχει γίνει η όποια διαγραφή δανείου".

"Ουδέποτε μου αναφέρθηκε εκ μέρους του Συνεργατισμού, της ΚΕΔΙΠΕΣ ή οποιουδήποτε άλλου, ότι υπήρχε οποιοδήποτε πρόβλημα με τις εγγυήσεις των δανείων μου ή μου ζητήθηκε οποιαδήποτε επιπρόσθετη εξασφάλιση", καταλήγει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top