Συγκλονισμένος ο Αβέρωφ για τον χαμό του Χάσικου - «Η Κύπρος έχασε έναν ευθύ, ντόμπρο και αποτελεσματικό άνθρωπο»
05.04.2021 - 17:28
Θλίψη σκόρπισε ο χαμός του πρώην Υπουργού Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικου τα ξημερώματα της Δευτέρας (5/4).
Το δικό του ξεχωριστό αντίο έσπευσε να δώσει και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μέσω μιας τοποθέτησης στα ΜΜΕ.
«Νιώθω συγκλονισμό. Η Κύπρος έχασε έναν ευθύ, ντόμπρο και αποτελεσματικό άνθρωπο. Η Κύπρος έχασε και σε αυτή την κρίσιμη για το κυπριακό φάση, έναν άνθρωπο και έναν πολιτικό που δεν λοξοδρόμησε ποτέ και αγωνιζόταν μ’ ένα πάθος για να δει την πατρίδα του επανενωμένη και να μπορούσε να επισκεπτόταν την Κερύνεια του σε μια ενωμένη Κύπρο.
Αιωνία η μνήμη του και μια υπόσχεση θέλω να δώσω. Πως θα εργαστούμε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Νίκος Αναστασιάδης, αλλά και εγώ για τη μνήμη του Σωκράτη Χάσικου και όσων χάσαμε με την πατρίδα μας υπό κατοχή να κάνουμε ό, τι περνά από το χέρι μας ν’ απαλλαγούμε από την κατοχή και να ξαναζήσουμε σε μια επανενωμένη πατρίδα. Αιωνία του η μνήμη», ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.
Την κινητικότητα που υπάρχει στο Κυπριακό, εν πολλοίς εμείς τη δημιουργήσαμε, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι το προσεχές Σάββατο θα μεταβεί στην Αθήνα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.