ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση νόμου Μ. Σοφοκλέους για το πρόγραμμα διαφάνεια

Πρόταση νόμου Μ. Σοφοκλέους για το πρόγραμμα διαφάνεια

O Βουλευτής του ΔΗΣΥ Μιχάλης Σοφοκλέους δήλωσε την Τετάρτη ότι κατέθεσε πρόταση νόμου για το πρόγραμμα διαφάνεια, που όπως διευκρίνισε αποτελεί νομοθετική πρωτοβουλία που προβλέπει την πλήρη διαφάνεια και τη λογοδοσία του κράτους προς τον πολίτη σε όλες του τις εκφάνσεις και επίπεδα, σε όλες τις πράξεις διοικητικές και οικονομικές στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

 
Σε δήλωση στη Βουλή ο κ. Σοφοκλέους εξέφρασε την άποψη ότι ίσως πρόκειται για την μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη μεταρρυθμιστική τομή για να ανοίξει προς την κοινωνία η λειτουργία του δημοσίου και ανέφερε ότι η κατ΄αρχήν προσέγγιση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας στην πρόταση νόμου είναι θετική.
 
Συνεχίζοντας είπε ότι το πρόγραμμα διαφάνεια στοχεύει στην ενίσχυση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων του πολίτη για απρόσκοπτη πρόσβαση στην πληροφόρηση, συμμετοχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή, βελτίωση της πολιτικής του ενημερότητας και πρόσβαση στην κοινωνία της πληροφορίας. Στοχεύει επίσης, είπε, στην επίτευξη της μέγιστης δυνατής δημοσιότητας και της μέγιστης πρόσβασης του πολίτη στην κυβερνητική πολιτική, στην οικονομική και διοικητική δραστηριότητα. Επίσης έχει σκοπό να διασφαλίσει τη διαφάνεια, τη χρηστή δημόσια διοίκηση και την εμπέδωση της υπευθυνότητας και της λογοδοσίας από πλευράς των φορέων άσκησης δημόσιας εξουσίας.
 
Ο κ. Σοφοκλέους διευκρίνισε ότι με βάση την πρόταση νόμου το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και ψηφιακής πολιτικής αναλαμβάνει την καθιέρωση και λειτουργία της Κεντρικής Διαδικτυακής Πύλης Διαφάνεια και εισάγεται υποχρέωση για ανάρτηση σε αυτή, όλων των πληροφοριών, αποφάσεων, διοικητικών πράξεων και πληρωμών, από όλους τους φορείς του δημοσίου τομέα, του ευρύτερου δημόσιου τομέα και όλα τα διοικητικά όργανα της Δημοκρατίας και ορίζεται αρμόδια εποπτική αρχή το Υπουργείο Οικονομικών.
 
Διευκρίνισε πως στην υποχρέωση υπόκεινται όλες οι υπηρεσίες, οργανισμοί και φορείς που περιλαμβάνονται στον κρατικό προϋπολογισμό και το 50% των δαπανών και άνω καλύπτεται από το κράτος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top