ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Οι νέες τεχνολογίες σύνδεσης στο διαδίκτυο πρέπει να προσφέρονται σε προσιτή τιμή και να αποδίδουν στο μέγιστο

Οι νέες τεχνολογίες σύνδεσης στο διαδίκτυο πρέπει να προσφέρονται σε προσιτή τιμή και να αποδίδουν στο μέγιστο

Πρόσφατα ανακοινώθηκε στην Ελλάδα ότι η εταιρεία του Elon Musk, Space X μέσω του προγράμματος Starlink θα εγκαταστήσει γρήγορο δορυφορικό ίντερνετ.

Αυτό θα επιτευχθεί μέσω των δορυφόρων της Space X και φυσικά θα απαιτηθούν διάφορες προϋποθέσεις. Η μια από αυτές είναι η εγκατάσταση, σε κάθε νοικοκυριό, μιας δορυφορικής κεραίας που θα δέχεται το σήμα ενώ και το μηνιαίο κόστος – όπως εκτίμησαν παράγοντες της αγοράς – αναμένεται να είναι τουλάχιστον αυξημένο κατά 30%.


Η εταιρεία αν και μιλά για «ανατροπή», υποσχόμενη ταχύτητες που φτάνουν μέχρι τα 150Mbps, τα σημερινά δύσκολα οικονομικά δεδομένα δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης καθώς τα νοικοκυριά θα πρέπει να επωμιστούν το κόστος της κεραίας ενώ αυξημένη θα είναι και η μηνιαία συνδρομή.
Οι σύγχρονες τεχνολογίες σύνδεσης στο διαδίχτυο για να μπορέσουν να αλλάξουν τη ζωή του καταναλωτή θα πρέπει να είναι αξιόπιστες και προσιτές. Αντίστοιχα, στην χώρα μας έχουμε δει διάφορους πάροχους να διαφημίζουν πακέτα “fiber” τα οποία δεν αξιοποιούν στο έπακρο τη νέα τεχνολογία.
Τα δίκτυα οπτικής ίνας (fiber) είναι το μέλλον. Χρησιμοποιώντας πολύ λεπτά, γυάλινα νήματα που χρησιμοποιούν το φως για μεταφορά των δεδομένων μπορούν να προσφέρουν σύνδεση σε εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες που φτάνουν μέχρι και 1Gbps. Το fiber μπορεί να φέρει μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας και να αλλάξει προς το καλό την καθημερινότητα ενώ μπορεί να μετασχηματίσει την οικονομία. Με πολύ γρήγορες ταχύτητες η τεχνολογία αποδεικνύεται καθοριστική για την επόμενη ημέρα.


Η οπτική ίνα για να αλλάξει τις ζωές μας θα πρέπει να αποδίδει στο μέγιστο τις δυνατότητες της και φυσικά να είναι προσβάσιμη στο ευρύ κοινό και όχι σε λίγους προνομιούχους. Βασικές προϋποθέσεις για να μπορούν όσο το δυνατόν περισσότεροι να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές τηλεπικοινωνίες και να αξιοποιούν τις δυνατότητες του ψηφιακού κόσμου είναι το κόστος που θα κληθεί να επωμιστεί ο καταναλωτής καθώς και εάν το πακέτο που θα επιλέξει θα προσφέρει όντως υπερύψηλές ταχύτητες fiber ή απλά θα είναι μια σχετική αναβάθμιση της ταχύτητας που απολάμβανε μέχρι στιγμής.
Η Epic, η εταιρεία που βραβεύτηκε ως το καλύτερο και το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Κύπρο, επενδύει σήμερα στην ανάπτυξη του ιδιόκτητου Fiber to the Home δίκτύου της. Αναγνωρίζοντας ότι η τεχνολογία για να έχει ουσία θα πρέπει να είναι και προσιτή, η Epic βάζει σε προτεραιότητα όχι μόνο την ανάγκη υιοθέτησης της τεχνολογίας στο μέγιστο των δυνατοτήτων της αλλά και την προσφορά της σε ένα ελκυστικό πακέτο που θα απευθύνεται σε όλους. Το επόμενο διάστημα ο πάροχος προχωρά σε ουσιαστικές αναβαθμίσεις και φέρνει το fiber ακόμα πιο κοντά στον καταναλωτή παρέχοντας του τη δυνατότητα να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες του διαδικτύου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top