Πανευρωπαϊκή διαδικτυακή διοργάνωση για συνεργασία εταιρειών παραγωγής εμβολίων διεξάγει η Κομισιόν

Πανευρωπαϊκή διαδικτυακή διοργάνωση για συνεργασία εταιρειών παραγωγής εμβολίων διεξάγει η Κομισιόν

Πανευρωπαϊκή διαδικτυακή διοργάνωση με 300 εταιρείες από 25 κράτη μέλη και στόχο τη μεταξύ τους συνεργασία για την ανάπτυξη της αλυσίδας παραγωγής εμβολίων COVID-19 στην ΕΕ και και την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων, διοργανώνει σήμερα η Κομισιόν και συγκεκριμένα η Αντιπρόεδρος Βέσταγκερ και ο Επίτροπος Μπρετόν. 

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η εκδήλωση στοχεύει "στην επιτάχυνση των συνδέσεων μεταξύ των παραγωγών εμβολίων και των εταιρειών παροχής υπηρεσιών", με σκοπό τη βελτίωση του προγραμματισμού για την τρέχουσα και μελλοντική παραγωγή εμβολίων στην ΕΕ.

Τη διοργάνωση υλοποίησε η Ομάδα Εργασίας της Κομισιόν για τη Βιομηχανική Αναβάθμιση της παραγωγής εμβολίων COVID-19 και είναι τριήμερη.

Η πρώτη ημέρα της εκδήλωσης, που άνοιξε με ομιλία του Επιτρόπου Μπρετόν, είναι αφιερωμένη στη σύζευξη μεταξύ των κατασκευαστικών εταιρειών που ασχολούνται με τις πρώτες ύλες, τη σύνθεση, την πλήρωση και την ολοκλήρωση των εμβολίων. Η δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης την Τετάρτη θα επικεντρωθεί στη διασφάλιση συνδέσεων με πιθανούς προμηθευτές από όλη την αλυσίδα αξίας παραγωγής εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών που εμπλέκονται στη συσκευασία, αποθήκευση, αποστολή και διανομή και παραγωγή συναφών αντικειμένων όπως σύριγγες και φιαλίδια.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η σύζευξη, η Κομισιόν εξέδωσε επίσης επιστολή διευκόλυνσης που παρέχει καθοδήγηση
σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να πραγματοποιηθούν οι συμφωνίες και οι ανταλλαγές μεταξύ των συμμετεχόντων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των άμεσων ανταγωνιστών, σύμφωνα με τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ.

Η επιστολή βασίζεται στο Αντιμονοπωλιακό Προσωρινό Πλαίσιο που ενέκρινε η Κομισιόν στις 8 Απριλίου 2020. Στη διοργάνωση μετέχον η Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Συνεργασίας Συμπλέγματος, το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Βιοπεριφερειών (CEBR) και Ευρωπαϊκή Συμμαχία Συμπλέξεων (ECA), η οποία υποστήριξε επίσης την Κομισιόν στην ανάλυση και τον προσδιορισμό των ικανοτήτων της ΕΕ για την παραγωγή εμβολίων COVID-19, βάσει των οποίων οι εταιρείες κλήθηκαν να συμμετάσχουν στη σύμπραξη.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Βουλευτικές του 2026 - Λεπτό προς λεπτό η διαδικασία

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Βουλευτικές του 2026 - Λεπτό προς λεπτό η διαδικασία

​Το πολιτικό θερμόμετρο ενόψει της 24ης Μαΐου χτυπά «κόκκινο», καθώς σήμερα οριστικοποιείται το κάδρο της μεγάλης εκλογικής μάχης για την ανάδειξη της νέας Βουλής. Από τις 9:00 το πρωί, τα βλέμματα στρέφονται στα κέντρα υποβολής υποψηφιοτήτων σε όλη την ελεύθερη Κύπρο, με τους εκπροσώπους των κομμάτων και τους ανεξάρτητους υποψηφίους να περνούν το κατώφλι των Εφόρων Εκλογής βάσει αυστηρού χρονοδιαγράμματος. Μείνετε συντονισμένοι στο ThemaOnline για να παρακολουθήσετε λεπτό προς λεπτό τον παλμό της ημέρας:

BEST OF TOTHEMAONLINE