ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Ποιοι έφαγαν άκυρο για χαλαρώσεις - Όλες οι λεπτομέρειες

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Ποιοι έφαγαν άκυρο για χαλαρώσεις - Όλες οι λεπτομέρειες

Όπως προμηνύεται οι χαλαρώσεις που αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη Τετάρτη (31 Μαρτίου) θα είναι λίγες και... προσεκτικές.

Η επιδημιολογική εικόνα παραμένει ρευστή, το σύστημα υγείας δέχεται πίεση και επιστημονική/συμβουλευτική ομάδα μαζί με Υπουργείο Υγείας και Κυβέρνηση φοβούνται όπως... ο διάολος το λιβάνι το ενδεχόμενο πισωγυρίσματος.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Με γνώμονα κυρίως την εκπαίδευση λοιπόν (επιστροφή μαθητών Γυμνασίου σε παγκύπρια κλίμακα αλλά και επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων στην επαρχία Λεμεσού) καθώς και κάποιες μικρές ελαφρύνσεις που αφορούν φροντιστήρια, άθληση και μετακινήσεις θα παρθούν οι αποφάσεις της επόμενης αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων.

Υπήρξαν όμως και αυτοί που ‘έφαγαν άκυρο’ από το καλεντάρι της επιστημονικής ομάδας -τουλάχιστον για το επόμενο στάδιο- στις συσκέψεις που έλαβαν χώρα, μένοντας επί της ουσίας στο περίμενε. Τρανό παράδειγμα οι περαιτέρω χαλαρώσεις που αφορούν τον τομέα της εστίασης.

Παρά τη συνολικά καλή εικόνα που παρατηρείται από την ημέρα του unlock η επιθυμία των ιδιοκτητών για αύξηση του μέγιστου αριθμού ατόμων και επαναλειτουργία των εσωτερικών τους χώρων δε φαίνεται να τέθηκε υπόψη στις ασκήσεις επί χάρτου.

Το ίδιο συμβαίνει και σε ότι αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 23:00 μέχρι τις 05:00 με τους ειδικούς να μην επιθυμούν την ανεξέλεγκτη διακίνηση -ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες- θεωρώντας πως το μέτρο αυτό φαίνεται να έχει αποδώσει καρπούς. Παρέα με αυτά πάνε και οι συναθροίσεις σε οικίες που επίσης υπολογίζεται να επιφέρουν αύξηση των επαφών.

Καταληκτικά παράταση φέρεται να παίρνουν και οι διαμονές Κυπρίων σε ξενοδοχεία αφού στο παρόν στάδιο δε βρίσκονται μέσα στις χαλαρώσεις που προκρίνονται. Η πιθανή μεγάλη μετακίνηση ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες που δε θέλουν μέχρι την σταθεροποίηση της καμπύλης να προσθέσουν άλλη μια πιθανή εστία μετάδοσης στο μενού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top