ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελπίδες επανέναρξης διαπραγματεύσεων βλέπει στην πενταμερή ο Χ. Θεοπέμπτου

Ελπίδες επανέναρξης διαπραγματεύσεων βλέπει στην πενταμερή ο Χ. Θεοπέμπτου

Η πενταμερής διάσκεψη στη Γενεύη είναι κρίσιμη και θα κριθεί από τη στάση της τ/κ πλευράς, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ο οποίος εκτιμά ότι θα αποσυρθεί η θέση περί δυο κρατών και θα επαναρχίσουν διαπραγματεύσεις.

 
Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ. Θεοπέμπτου ανέφερε ότι η πενταμερής διάσκεψη «είναι εξαιρετικά σημαντική για το γεγονός ότι κρίνεται το αν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις ή όχι».

«Η πενταμερής έχει χαρακτηριστεί άτυπη, αλλά είναι κρίσιμη για το γεγονός ότι θα πάει εκεί όλη η ομάδα μας, θα είναι εκεί οι αρχηγοί των κομμάτων και θα κριθεί και από τη στάση και τις θέσεις που θα προβάλει η τ/κ πλευρά», συμπλήρωσε.
 
Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι θα υπάρχει «μια καλή εξέλιξη, η οποία καλή εξέλιξη θα σημαίνει να έχουμε όλους τους όρους και προϋποθέσεις για να ξεκινήσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις».
 
Κληθείς να σχολιάσει τη διάθεση της αμερικανικής κυβέρνησης να συνδράμει στις προσπάθειες, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών είπε πως «σίγουρα αυτό μπορεί να βοηθήσει».
 
Υπάρχει, συνέχισε, μια μεγάλη πίεση τώρα στην Τουρκία για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις και το εμπόδιο το οποίο υπάρχει αυτή τη στιγμή, είναι οι μαξιμαλιστικές θέσεις τις οποίες προβάλει η τ/κ πλευρά με τα δυο κράτη.
 
«Δεν ξέρω αν αυτό ήταν διαπραγματευτικό χαρτί, το οποίο έλεγαν για να φέρουν σε δύσκολη θέση τη δική μας πλευρά, όμως θα κριθούν όλα στη Γενεύη», ανέφερε και υπέδειξε ότι ο ίδιος έχει «μεγάλες ελπίδες ότι θα αποσύρουν αυτήν τη στάση και θα επανέλθουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, γιατί με αυτή τη στάση, καταλαβαίνετε, ούτε καν εντολή δεν έχει ο ΓΓ  των Η.Ε. για να ξεκινήσει διαβουλεύσεις, εφόσον το τι κάνει γίνεται με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ».
 
Οι δηλώσεις του κ.Θεοπέμπτου έγιναν στο περιθώριο συνάντησης στελεχών του Κινήματος με τον Δήμαρχο Λεμεσού, στο Lady’s Mile, όπου συζητήθηκε το σχέδιο ανάπλασης της περιοχής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top